Bulgaristan’da Kuru Fasulye Günleri

“Kültürlerimizin Buluştuğu Yerde Buluşalım” adlı comenius projesi toplantısına katılan Gülbirlik İlkokulu proje ekibi Bulgaristan’ın-Burgaz kentinden döndü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Nisan 2013 15:20
Bulgaristan’da Kuru Fasulye Günleri

21-27 Nisan tarihleri arasında Bulgaristan’ın Burgaz kentinde gerçekleştirilen proje toplantısına Litvanya,Polonya,İspanya,Yunanistan,Bulgaristan, Hırvatistan İngiltere,İtalya’nın yanı sıra Türkiye’den Gülbirlik İlkokulu katıldı.

Proje kapsamında Bulgaristan’ın halk oyunları, yöresel mutfağı, ve kültürel yapısı tanıtıldı. Gülbirlik İlkokulu’ndan okul müdür yardımcısı Sabit Türkmen,öğretmenler Mustafa Gök ve Salih Çatal‘ın katıldığı çalışmada ilimizin tarihi ve doğal güzellikleri ,folklorik yapısı tanıtıldı. Bu ziyarette ülkelerin milli yemeklerinden örnekler gösterildi. Bu kapsamda Gülbirlik İlkokulu öğretmenleri ve öğrencileri tarafından Türk mutfağında önemli bir yer tutan tarhana çorbası,kuru fasulye,bulgur pilavı,sarma ve hoşaf yapılarak gelen ülke katılımcılarına ikramda bulundular.Ayrıca bu yemeklerin tarifleri konuklara dağıtıldı.

Proje koordinatörü Sabit Türkmen “Comenius projesinin bu üçüncü toplantısı ile Bulgaristan kentinin kültürel yapısı ile tarihi ve doğal güzelliklerini yakından tanımış olduk.Eğitim sistemimizi, tarihi ve doğal güzelliklerimizi , milli yemeklerimizi tanıtma imkanı bulduk.Projede yer alan öğrenci grubumuz “Harman Dalı” yöresel oyunumuzu kıyafetleri ile birlikte oynadılar.Katılımcılar ilgiyle izlediler”dedi.

Proje toplantısına katılan öğrenciler ise”Böyle bir projenin içinde yer almaktan dolayı çok mutluyuz.Bulgaristan’ın eğitim sistemini ve yemeklerini tatma imkanı bulduk.Çok güzel bir çalışma idi.Orada yeni arkadaşlar edindik.”dediler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.