Buna Resmen Çifte Standart Denir

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, 45 yaşını dolduran Uzman Çavuşların zorla emekli ettirildiğini belirterek; “Diğer taraftan ise, normal vatandaşlara 65 yaşına kadar çalışın deniliyor. Bu resmen çiftçe standarttır” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Şubat 2014 14:55
Buna Resmen Çifte Standart Denir

AKP Hükümetinin, devletin hemen hemen tüm kademelerinde yaptığı olumsuz uyğulamaların birisinin de son günlerde Türk Silahlı Kuvvetlerinde yapılmaya başlandığını ve yaş haddi nedeniyle Uzman Erbaşların bu rütbelerinden sivil memurluğa atandırıldıklarını ifade eden Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, oysa Refah – Yol Hükümeti döneminde % 172’lik maaş zammıyla en fazla zammın Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına yapıldığını söyledi.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan İl Başkanı Gençay; “Uzman Çavuşlar, Kara kuvvetleri komutanlığı bünyesinde uzman Çavuş olarak 45 yaşına kadar görev yaptıktan sonra, yaş haddi nedeniyle yine Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Sivil Memurluğa atandırılarak görev yaptırılmaktadır.

3269 sayılı Uzman Erbaş kanununa göre 45 yaşına kadar çalıştıktan sonra AKP hükümeti emekliliği hak edebilmeleri için geçen yıl çıkarılan 6000 sayılı kanunun 26’ıncı maddesi gereği emekliliği hak edene kadar Sivil Memur olarak çalışmaları sağlanıyor. Oysa bu Uzman Çavuşlar 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu"na tabidir. Aynı kanuna tabi diğer memurlar 52- 65 yaşına kadar çalışabilirken, bu Uzman Çavuşlar neden zorunlu emekli (Resen) ediliyor?

Emekli Sandığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu kişiye ve kurumlara göre farklı
mı çalışıyor. Uzman Çavuşlarımızın zoruna giden de budur. Maliye Bakanı erken emeklilik olmayacak, devlet için külfet oluşturmaktadır, demesine rağmen, niçin insan hakları çiğnenerek zorla emekli ediliyorlar.

Bu durum AKP hükümetinin politikasına da ters düşmektedir. Buradan AKP iktidarına sesleniyorum ve sizlere soruyorum. Hangi Kurumda 45 yaşına gelince zorla (resen) emeklilik var. Niçin ayrımcılık yapılıyor? Bu durum Anayasamızın; 2. Maddesinde düzenlenen "sosyal devlet ilkesine’, 10. Maddesinde düzenlenen "eşitlik ilkesine" ve "ayrımcılık yasağına"
48.ve 49.Maddelerinde düzenlenen "çalışma hak ve hürriyetine", 60.Maddesinde düzenlenen "sosyal güvenlik ilkesine" aykırıdır. Emeklilik güzel bir duygu. Ancak, bir zorla isteksiz emekli edilmek var, bir de maddi ve manevi olarak rahatladıktan sonra kendi isteğimizle emekli olmak var.

Emekli olunca aylıkları bin 080 TL’ye düşmektedir. AKP iktidarı sizin aileniz ve çocuklarınız var. Bu parayla emekliliğe zorlanan Türk Silahlı Kuvvetlerinin çocuklarını Lise ve Üniversitede nasıl okutacaklar? Bir çok Uzman Çavuş çocuklarını dershanelerden geri almak zorunda kalmaktadır. Bu durumdan hem Uzman Çavuşların, hem de ailerinin psikolojisi olumsuz etkilenmiştir. 45 yaşından sonra nasıl bir iş bulacaklardır? İş için başvurduklarında yaşlarının ilerlemesi nedeniyle iş vermiyorlar. Asıl onları bu hallere düşüren Türk Silahlı Kuvvetlerine de sitemde bulunuyorlar.

Bu durumda olan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını 45 yaşına kadar çalıştırdılar, şimdi yaşlanınca "bunlar işimize yaramaz" deyip bu arkadaşlarımıza sahip çıkmadılar. Bu durum onları gerçektende rencide etmektedir. TSK mensubu olmalarına rağmen bu güne kadar Orduevi, Lojman, Kamp ve Ek gösterge gibi hizmetlerden yararlandırmadılar. TSK mensupları da bu devlet için çalışıp, vergi veriyor. Onun için bu arkadaşlar için insanca yaşamak suç mu? Düşünebiliyor musunuz Uzman Çavuş ve Sivil Memurların lojman hakkı toplam % 5. Ne kadar acı bir durum. Bu güne kadar hakları olan Uzman Çavuşlara ek gösterge verilmediği için hep düşük maaş aldılar. Emekli maaşları da bu yüzden düşük olmaktadır.

AKP iktidarı ülke gelenide yaklaşık 80 bin civarında Sivil Memur ve Uzman Çavuş var. Bunların % 75-80’ni bu güne kadar sizlere güvenmiş ve desteklemiştir. Hala da güvenmeye ve desteklemeye devam etmektedir. Onların bu güvenini boşa çıkarmayın. Hükümet olarak onlara sahip çıkmanızı istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum