Bunlar Milletin Oyunu Satacağını Düşünüyor

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, "Bunlar, kendi milletini oyunu satabilecek şekilde farklı gözle görecek kadar aşağılık insanlar." dedi

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Nisan 2011 14:33
Bunlar Milletin Oyunu Satacağını Düşünüyor

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, ihtiyaç sahiplerine kömür yardımı yapıldığında vatandaşın oyunu satın almakla suçlandıklarını belirterek, "Bunlar, kendi milletini oyunu satabilecek şekilde farklı gözle görecek kadar aşağılık insanlar. Benim milletin değil oyunu, hiçbir şeyini satmaz" dedi.

AK Parti Isparta milletvekili adayları Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel, Suat Kolukırık ve Pınar Topsakal Yenişarbademli'de düzenlenen aday tanıtım toplantısında partililerle bir araya geldi.

Bilgiç, toplantıda yaptığı konuşmada, kamuoyu yoklamalarına bakıldığında genel seçim sonuçlarının yüzde 50 ile AK Parti lehine olduğunu belirterek, kendilerinin dışında tek başına iktidara talip bir partinin bulunmadığını öne sürdü.

AK Parti iktidarından önce Türkiye'nin üçlü koalisyon ile yönetildiğini hatırlatan Bilgiç, "Vatandaştan 5 yıllığına yetkiyi aldılar ama 3 buçuk senede kaçıp gittiler. Bizim dışımızda bu işi yapabilecek yok. Bizler bu genel seçimde de yine tek başına iktidara talibiz" dedi.

Bilgiç, iktidara geldiklerinde devletin vatandaşa borçlu olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi: "Bizim almış olduğumuz ülke ortada, 21 bankada 80 milyar dolar hortumlatmışlardı. Nema ödemeleri 17 katrilyondu, biz ödedik. Vatandaşın maaşından kestikleri KEY ödemeleri 4 buçuk katrilyondu, bunu da biz ödedik. 23 milyar dolar IMF'ye borç yapmışlardı, bu parayı da biz ödedik ve 5. 1 milyar dolara düştü. Biz iktidarı devraldığımızda bu paralar ortada yoktu" dedi.

İktidara geldiklerinde ilk defa devletin sosyal niteliğinin akla geldiği ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımlar yapıldığını anlatan Bilgiç, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Geçmiş iktidarlar rahmetli Özal döneminde kurulan sosyal yardımlaşma fonu ile ihtiyaç sahiplerine bir kuruş yardım yapmadılar. Biz iktidara geldik fonda olması gereken para da orada yoktu. AK Parti iktidarı ile ilk defa devletimizin sosyal niteliği akla geldi. İhtiyaç sahibi vatandaşa yardım edilmeye başlandı. Baktılar bu işte bir yanlışlık var, bu sefer yeni bir edebiyat ortaya koydular, bizi vatandaşı sadakaya alıştırmakla suçladılar. Evde hasta var bakacak kimsen yok, devletimiz evde bakım parası ödedi. Hastaları ücretsiz hastaneye götürdü. Evlatlarımıza alınacak kitap bulunamıyordu, devletimiz öğrencilerin kitapları her dönem başında sıralarında bulunacak dedi. Çocuklarımızı okula ücretsiz taşıdı. İhtiyacı olana kömür dağıttı, dediler ki, (vatandaşın oyunu satın alıyorlar) Bunlar kendi milletini oyunu satabilecek şekilde farklı gözle görecek kadar aşağılık insanlar. Benim milletin değil oyunu, hiçbir şeyini satmaz" dedi.

Bilgiç, Türkiye'nin Dünya'da lider bir ülke haline geldiğine de değinerek, sözlerini şöyle tamamladı: "Dünya ülkeleri sayın başbakana methiyeler düzdüklerinde gurur duymuyor musunuz? ABD Başkanı Obama başbakanımızın ayağına kadar geliyor, bundan gurur duymuyor musunuz? Nerede bir zulüm var Türkiye orada. Türkiye Libya'daki olaylarda 25 bine yakın insanı oradan kurtardı. Koca koca devletler Türkiye'den yardım istemedi mi? Sadece bunlar için bile ben oyumu Recep Tayyip Erdoğan'a veririm" dedi.

- DİĞER KONUŞMALAR -
AK Parti Isparta Milletvekili adayı Pınar Topsakal da, AK Parti iktidarı dönemindeki sağlık alanında yapılan yeniliklere dikkati çekerek, "Sağlık sistemi başlı başına değişti. Hastaneler birleşti. Muayene sırası beklemiyoruz. Özel hastaneler çoğaldı. Bir hastamız ambulansla yetişmeyecek durumda olsa hemen helikopter ambulans yollanıyor artık. Bu hizmetler daha da artacak. AK Parti'den başka kim bu hizmetleri ilerletebilecek" dedi.

Suat Kolukırık ise, AK Parti'nin insan ve millet merkezli bir parti olduğunu belirterek, partililerden genel seçimde milletin iradesine set çekmeye çalışanlara fırsat vermemelerini istedi.

Recep Özel de, MHP'deki "kaset" istifalarına değinerek, "Çözüldü bunlar baraj altına gidiyorlar" dedi. Partililere güvenlerinin tam olduğunu kaydeden Özel, genel seçimle birlikte gelecek "ustalık" döneminde sıkıntı ve sorunları birlikte çözeceklerini söyledi.

Toplantıya, AK Parti Isparta İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz, İl Genel Meclisi Üyesi Yaşar Akgül, Yenişarbademli İlçe Başkanı Yaşar Gencer, kadın ve gençlik kolları ile partililer katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum