Bunu Yapan Yandı

Arkadaşlarını arabasıyla işe bırakıyordu. Polis ‘yolcu taşıyorsun' diyerek vatandaşa 2 bin lira ‘korsan taksi' cezası kesti ve arabasını bağladı. Araçtakilere de 232 lira ceza uygulandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Aralık 2013 15:07
Bunu Yapan Yandı

Özellikle İstanbul'daki sorunu çözmek için geçen yıl çıkarılan ve korsan taksilere ağır yaptırımlar getiren yasa, sıradan vatandaşları mağdur etmeye başladı. Yasanın yanlış yorumlanması nedeniyle arabasına eşini, dostunu, komşusunu hatta akrabasını alan araç sahiplerine ‘korsan taksi' cezaları kesildi.

Ankara'da komşularını aracına alan Atilla Öztürk de bu cezayı yiyerek mağdur oldu. Sabah işe giderken, aynı bölgede çalışan 4 komşusunu aracına alan Öztürk'ü trafik polisi çevirdi. Hakkında ‘korsan taksicilik yaptığı' gerekçesiyle şikayet olduğunu belirten polis, Öztürk'e 2 bin lira ceza kesip aracına da el koydu. Araçtaki 4 kişi de ‘korsan taksiye binmek'ten 232'şer lira ceza aldı.

Korsan taksi kavramını Ankara'da hiç duymadığını, İstanbul'da korsan taksicilik haberlerini izlediğini belirten Öztürk, “Komşularımız benimle birlikte aynı sanayi sitesinde farklı işyerlerinde çalışıyor. Sabahları aynı saatte işe gittiğimiz için onları da araba alıyorum. Önce bir komşum benimle geliyordu, şimdi 4 komşumu alıyorum. Korsan taksicilik yapmıyorum. Karşılığında para almıyorum” dedi.

TAKSİCİLER ŞİKAYET EDİYOR
Geçen yıl haziran ayında yürürlüğe giren düzenlemeyle, belediyeden izin veya ruhsat almadan ticari amaçlı yolcu taşıyan kişilerin ‘korsan taksi' sayılacağı hükme bağlandı. Korsan taksicilik yaptığı belirlenen araç sahiplerine 2 bin lira ceza kesilmesi ve aracın da 60 gün bağlanması kararlaştırıldı. Bu araçları kullananlara da 232 lira ceza uygulanmasını hükme bağlandı. Ancak uygulamada ciddi sorunlar çıkmaya başladı.

Yasayı fırsat bilen taksi ve dolmuşçular, sürücü dışında yanında bir veya birkaç kişiyle trafiğe çıkan özel araç sahiplerini polise şikayet etmeye başladı. Şikayetleri değerlendiren trafik polisleri çok sayıda araç sahibine ceza yazıp aracını bağladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.