Bunu Yapanın Oyu Geçersiz Sayılacak

Referanduma sayılı günler kala sosyal medyada, oyların nasıl kullanılması halinde geçerli olacağı veya olmayacağı yönünde türlü iddialar yayılmaya başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Nisan 2017 17:23
Bunu Yapanın Oyu Geçersiz Sayılacak

Referanduma sayılı günler kala sosyal medyada, oyların nasıl kullanılması halinde geçerli olacağı veya olmayacağı yönünde türlü iddialar yayılmaya başladı. Bunun üzerine YSK’dan önemli mesaj geldi.

 Yapılan uyarıya göre zarfın arkasında “Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu” áligranı bulunmayan, sandık kurulu mührü bulunmayan, Tercihe göre ayrılmış alanlardan her ikisine  “TERCİH” mührü basılmış olan, Üzerinde tercihe göre ayrılmış bölümleri belirgin bir şekilde ve özel olarak karalanmış, çizilmiş veya işaretlenmiş olan oylar geçersiz sayılacak.

Yine bütünlüğü bozulacak şekilde yırtılmış veya koparılmış olan, Tercihe göre farklı renklerle ayrılmış alanlardan diğerine taşmış “TERCİH” mührü bulunan, hiçbir yerine “TERCİH” mührü basılmamış olan ve sandık kurulunca verilen ve o seçim için düzenlenmiş biçim ve renkte olmayan oylarda geçersiz kılınacak. Oylar, zarâarın açılması veya oyların okunması sırasında yırtılması ve ya bütünlüğü bozulmaksızın bir kısmının kazaen yırtılması halinde bile geçerli sayılacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.