Bunun Adı ‘Dükkanını Kapat Git’

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun taksit sınırlandırılmasına yönelik hazırladığı düzenleme 1 Şubat’ta başlayacak. Düzenlemeye göre cep telefonu satışlarına taksit yasağı getirilecek. Ajans32 kararı sektör temsilcilerine sordu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ocak 2014 15:09
Bunun Adı ‘Dükkanını Kapat Git’

Isparta Belediye İşhanı esnafları, 1 Şubat itibariyle uygulanacak cep telefonlarına taksit yasağının, iş hanı esnafını olumsuz yönde etkileyeceğini belirterek, bazı esnafların kepenk kapatabileceklerini söyledi.

SATIŞLARIMIZ YÜZDE 60 ORANINDA DÜŞECEK
Atakan Cep Center İşletme Sahibi Atakan Çelik, 1 Şubat itibariyle uygulanacak cep telefonuna taksit yasağının esnafın kazancını olumsuz yönde etkileyeceğini belirterek, kazançlarının yüzde 70’inin kredi kartı ile olduğunu söyledi.

Çelik, “1 Şubat’a çok az kaldı. Bu nedenle vatandaşlar 1 Şubat gelmeden taksitli telefon alıyorlar. Bu konunun gündeme gelmesinden sonra işletmelerde satışlar biraz yükseldi. Ancak 1 Şubat’tan sonra bu satışları göremeyeceğiz. Aksine satışlarımızda yüzde 60 oranında düşecek. Öyle bir durumla karşı karşıyayız ki büyüme yerine küçülmeye gideceğiz. Buradaki bazı esnaf arkadaşlarımız kepenklerini kapatıp gidebilirler. Kesinlikle satışlarımız ciddi anlamda düşecek. Bizde iletişim esnafı olarak ilerleyen süreci bekleyeceğiz. Ne olacak hep beraber göreceğiz” dedi.

BU UYGULAMA ESNAFI BİTİRİR
Ümran İletişim İşletme Sahibi Kısmet Çelikkıran, 1 Şubat’ta başlayacak cep telefonuna gelen taksit yasağının Belediye İşhanı esnafını bitireceğini belirterek, haksız rekabet olduğunu söyledi.

Çelikkıran, “Vatandaşlar 1 Şubat’tan önce telefonculara akın etmiş durumda. Herkes 1 Şubat’tan önce taksitli telefon alıyorlar. Ama 1 Şubat’tan sonra satışlarımızda gözle görülür şekilde düşüş olacak. Bizim cep telefonu sektöründeki ciromuzun %80’i kredi kartından oluyor. O da giderse Belediye esnafının kalkınması çok zor olacak. Bazı esnafımız kepenk kapatmak zorunda kalabilir. Yani zaten bu uygulamayla cep telefonu esnafına ‘Dükkanını Kapat Git’ diyorlar. Artık şubat ayını beklemekten başka çaremiz yok. Eğer 1 Şubat itibariyle satışlardaki durgunluk hat safhada olursa kurumsallaşmaya gidilmesi en doğru karar olur. Diğer esnaf arkadaşlarla birleşilebilir. İleriye dönük çalışmalar yapılabilir. Bu durumda haksız bir rekabet var ve bu uygulama ile bunun önü iyice açılıyor. En basitinden Türkiye’de sözleşmeli telefonlar var. Bu telefonlara bile 24 ay taksit yapılıyor. Ama küçük esnafa bu taksitlendirme yasağı geliyor” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum