Bunun Adı Rezillik!

Isparta'da üretim yapan 2 kozmetik firması Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde ';GÜVENSİZ' olarak belirlendi. Güller şehri Isparta'da ki bu firmalar ise ilimizin imajını zedeledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Temmuz 2013 19:08
Bunun Adı Rezillik!

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde Isparta’nın yerel 2 tane firması sınıfta kaldı.

Kozmetik ürünler ile tıbbi cihaz ve ürünlerde 'ürküten' sonuç. Bebe şampuanından, gül kremine; kil maskesinden salyangoz kremine kadar, Türkiye'de üretilen 20 kozmetik ürün 'mikrobik' çıktı. İnsülin iğnesinden gebelik önleyici spirale; maskeden idrar torbasına 11 kalem ürünün ise 'güvensiz' olduğu anlaşıldı. Bu firmaların içerisinde 2 tanesinin de
Ispartalı firmalar olduğu belirtildi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, bu yılın ilk yarısında 325 kozmetik ürünü denetledi. Denetim sonucunda 20 üründe, küf ve maya sayısı ile mikrop miktarı kabul edilebilir seviyelerin üzerinde olduğu ortaya çıktı. Zayıflama kreminde küf ve maya sayısı; el sabunu, gül kremi, gül suyu, salyangoz kremi, kil maskesi, bebe şampuanında mikrop tespit edildi.

KOZMETİKTE 1 MİLYON 975 LİRA CEZA KESİLDİ
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tüm bu denetim sonucu, tamamı Türk olan kozmetik üreticisi firmalara 1 milyon 975 lira; tıbbi cihaz denetimiyle ilgili de 238 bin lira ceza kesti.

ÖZELLİKLE KOZMETİĞE DİKKAT!
Kurum yetkilileri, vatandaşları özellikle kozmetik ürünler konusunda daha dikkatli olmaya çağırıyor. Sorumlu gazetecilik anlayışımız gereği Ispartalı bu iki firmanın ismini çalışanları mağdur olmasın diye açıklamıyoruz. Ancak ilerleyen günlerde firmalar tekrar aynı yanlışı yaparlarsa, halkın yanında olduğumuzu bir kez daha kamuoyuna sunmaktan kaçınmayız.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum