Burdur Aya, Isparta Yaya..

Kaybedenler Kenti: ISPARTA!.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mart 2012 11:02
Burdur Aya, Isparta Yaya..

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın yeni bölge müdürlükleri Burdur ve Afyonkarahisar’a verildi. Göller Bölgesi’nin Merkezi Isparta, Burdur Bölge Müdürlüğü’nün şubesi haline getirildi

TBMM’de siyasi etkinliğini tamamen yitiren Isparta, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın teşkilatlanmasına yönelik organizasyonda da görmezden gelindi. Doğa korumaya ait işlemlerin yürütülmesini sağlamak amacıyla Bakanlığa bağlı oluşturulan 15 bölge müdürlüğünden biri Bakan Veysel Eroğlu’nun memleketi Afyonkarahisar, diğeri de Burdur’a verildi. Müsteşarlığa bağlı DSİ ve Orman genel müdürlüklerinin bölgesi konumumda olan Isparta, Burdur’un şubesi yapıldı.

Isparta, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün kapatılıp Antalya’ya bağlı taşra birimi haline getirilmesinin ardından bir şok daha yaşadı. Orman ve Su İşleri Bakanlığının taşra teşkilatında düzenleme yapılması hakkındaki Bakanlar Kurulu kararı gereğince Isparta, orman ve su işlerinde Burdur’a bağlı şube haline getirildi.

ISPARTA ES GEÇİLDİ
Yeni bölge müdürlükleri 29. 6. 2011 tarihli ve 645 sayılı Orman ve Su İşleri Bakanlığının Teşkilât ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye dayanılarak kurulmuştu. Yeni bölge müdürlüklerinin kurulmasında doğrudan Bakanlığa Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü bünyesinde bölge müdürlükleri ve buna bağlı şubelerin oluşturulamamasının etken olduğu bildirildi. Bakanlık teşkilat yapısındaki düzenleme ile Doğa Koruma kapsamında oluşturulması gereken şube müdürlükleri doğrudan kurulan 15 bölge müdürlüğü altında oluşturdu. Ancak o bölge müdürlükleri oluşturulurken, Devlet Su İşleri ve Orman Bölge Müdürlüğü’ne sahip Isparta’nın konumu dikkate alınmadı.

DOĞAL VARLIK ZENGİNİYİZ
Kovada ve Kızıldağ milli parkları, Gölcük ve Yazılı Kanyon tabiat parkları, kasnak meşesi koruma alanı, 13 adet tabiat alanı ağaç, 2 avlak sahası, 5 sulak alanla zengin bir doğa varlığına sahip Isparta hak ettiğini alamadı.

BAKANIN MEMLEKETİ BÖLGE OLDU
Orman ve Su İşleri Bakanlığının taşra teşkilatında düzenleme yapılması hakkındaki Bakanlar Kurulu’nun ekli kararı ile bölge müdürlüklerinin kurulması tescillenmiş oldu. Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan o kararla 15 adet yeni Orman ve Su İşleri Bölge müdürlüğü kuruldu. Bakan Veysel Eroğlu’nun memleketi Afyonkarahisar 5. Burdur ise 6. Bölge statüsü kazandı. Göller Bölgesi’nin merkezi Isparta , Antalya ile birlikte Burdur bölgesine bağlı şube il haline getirildi.

BURDUR’A BAĞLI ŞUBEYİZ
Isparta ve Antalya’nın şube statüsünde olduğu Burdur Bölge Müdürlüğü bünyesinde Planlama ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü, Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Sulak Alanlar Şube Müdürlüğü, Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürlüğü, İdari ve Mali İşler Şube Müdürlüğü birimleri de oluşturuldu. Salim Özdemir bölge müdürlüğü görevini vekaleten yürütüyor. Isparta Şube Müdürlüğü görevini Sema Ülker yürütüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum