Burdur Beji Dünyanın En Büyük Doğaltaş Fuarında

BAKA, Çin’deki dünyanın en büyük doğaltaş fuarında Burdur Beji’ni sergileyen firmalara destek veriyor ve firmaların uluslararası ticaret bağlantıları kurmalarında yardımcı olmak amacıyla dünya doğal taş sektörünün önemli firmalarıyla ikili görüşmeler gerç

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Mart 2013 14:47
Burdur Beji Dünyanın En Büyük Doğaltaş Fuarında

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Çin’deki dünyanın en büyük doğaltaş fuarında Burdur Beji’ni sergileyen firmalara destek veriyor ve firmaların uluslararası ticaret bağlantıları kurmalarında yardımcı olmak amacıyla dünya doğal taş sektörünün önemli firmalarıyla ikili görüşmeler gerçekleştiriyor.

Dünyada mermer ve doğaltaş sektörünü buluşturan en büyük fuarı kabul edilen Xiamen Uluslararası Doğaltaş Fuarı, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Xiamen kentinde bu yıl 13. kez kapılarını açtı.

Dünyada mermer deyince akla ilk gelen şehirlerden biri olan Burdur, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, üniversite temsilcileri ve firmalarla Çin’deki fuarda yerini aldı. Dünyanın en büyük doğaltaş fuarında Burdur Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Yılmaz, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, BAKA Burdur Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Candan ve Burdur Mermerciler Derneği Başkanı Naci İlci, dünyanın en çok aranan mermerlerinden biri haline gelen “Burdur Beji”ni sergileyen firmaları yalnız bırakmadı. Fuarın açılışına Maden İşleri Genel Müdürü Mehmet Hamdi Yıldırım, Dokuz Eylül Üniversitesi Maden Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof.Dr. Turgay Onargan, Guangzhou Başkonsolosu Burak Ali Karacan, Ekonomi Bakanlığı Daire Başkanı Ahmet Şevket Yurt, Ekonomi Bakanlığı Serdar Afşar, Guangzhou Ticaret Ataşesi H. Tamer Erkan ile Hasan Köse de katıldı.

Geçen yıl 52 ülkeden bin 500 katılımcının stant açtığı ve yaklaşık 130 bin profesyonel ziyaretçiyi ağırlayan Xiamen Uluslararası Doğaltaş Fuarı’na, bu yıl 60’dan fazla ülkeden Burdur’dan firmalarla birlikte 2 bin katılımcı, 158 bin metrekare alanda ürünlerini dünyaya tanıtıyor. 3 gün sürecek ve 150 binden fazla profesyonelin ziyaret etmesi tahmin edilen fuarda, Burdur firmalarının stantlarını gezen Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, sektörün işleyişini ve hangi alanlarda gelişimin nasıl sağlanacağını gözlemlemek, koordinasyonu sağlayıp alınması gereken önlemleri devlet olarak almak açısından fuarda bulunmanın kendileri için de önemli olduğunu kaydetti.

Fuarların üreticiyle alıcı firmaların buluşma alanları olduğunu hatırlatan Vali Yılmaz, Burdur’da mermer sektörünün gelişimini sağlamak adına bu tür fuarlara katılımın şart olduğunu vurguladı ve “Firmalarımız uluslararası anlamda birçok firma satış bağlantısını da kurmuş durumdalar” dedi. Vali Yılmaz, dünyanın en büyük doğaltaş fuarında Burdur firmalarının yer alması ve Burdur Beji’ne olan yoğun ilginden gurur duyduğunu belirtti.

Batı Akdeniz Bölgesi’nin lokomotif sektörü mermercilikte faaliyet gösteren firmaların uluslararası ticaret bağlantıları kurmalarında yardımcı olmak amacıyla fuarda bulunduklarını belirten BAKA Genel Sekreteri Engin de, dünya genelinde bölgemiz taşlarının markalaştığını ve aranan taş olduğunu görmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Burdur Mermerciler Derneği Başkanı Naci İlci ise, Xiamen Uluslararası Doğaltaş Fuarı’nın sektör için çok önemli olduğunu ve 2013’ün sektörde çok hareketli olacağını söyledi. Burdur’un önemli madencilik işletmelerinden İltaş Madencilik’in de Yönetim Kurulu Başkanı İlci; mermer sektörünün gelişimini yakından takip etmek için Xiamen kentine geldiklerini, önemli bağlantılar gerçekleştirdiklerini, sektördeki gelişime bağlı olarak neleri değiştirmeleri veya eklemeleri gerektiği konusunda bilgi edindiklerini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.