Burdur Dışlanmaya Tepki Gösterdi!

Karacaören Barajının Burdur İl sınırlarında olduğu halde Antalya ve Isparta'nın Burdur'u dışlayarak baraj gölünden Antalya'nın içme suyu aktarımını bir protokolle gündeme getirmesi Burdur gündemine bomba gibi düştü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Şubat 2012 15:10
Burdur Dışlanmaya Tepki Gösterdi!

Burdur'un Bucak İlçesi sınırları içerisinde bulunan Karacaören Barajı'nın suyunun Antalya'nın içme suyu olarak kullanılmasına tepkiler sürüyor.

Karacaören Baraj suyunun Antalya'ya verilmesi konusunda bir toplantı düzenlendi. Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıya Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Bucak Belediye Başkanı Ramazan Ayaz, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Meçikoğlu, Burdur Ticaret Borsası Başkanı Baki Varol, Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercan Taraşlı ile siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları katıldı.

Karacaören Barajının Burdur İl sınırlarında olduğu halde Antalya ve Isparta'nın Burdur'u dışlayarak baraj gölünden Antalya'nın içme suyu aktarımını bir protokolle gündeme getirmesi Burdur gündemine bomba gibi düştü diyen Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercan Taraşlı "Baraj sadece o bölgeye sulama değil, o havzadaki yerleşim bölgelerinde köylerimizde seraların, turistik tesislerin, balıkçılar için son derece önemli. Böyle bir konuda bizim duyarsız kalmamız mümkün değil. Edindiğimiz bilgiler bu işin son üç beş ay içerisinde değil daha önceki senelerde DSİ Genel Müdürlüğü tarafından bu işin gündemde olduğu ancak son bir yıl içinde sürecin hızlandırıldığını görüyoruz. Maalesef Burdur bu hazırlık sürecinin dışında tutuldu. Son aşamada Burdur'un haberi oldu. Bu aşamada ne yapılabilir. Nasıl tavır alabiliriz.Orada yaşayan insanlarımızın geleceğinin kurtarılması için neler yapılabilir. Bu konuda ortak bir görüş ortaya koyabilmek için bu toplantıyı düzenledik." dedi.

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya "bu konu ile ilgili olarak Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı toplantısnda Ticaret ve Sanayi Odası ve İl Genel Meclisi başkanımızla görüşümüzü belirttik. Bu barajın suyu mutlaka Antalya'ya götürülecekse burası mutlaka su havzası olacak. Su Havzası olmasının da bir takım sorumlulukları var. Orada bir takım faaliyetler yasaklanacak. Bu durumda Karacaören barajının çevresindeki köyler, barajdaki balıkçılık ciddi bir şekilde zarara uğrayacak." dedi.

Bundan dolayı Burdur'un çok zarar göreceğini belirten Akkaya "biz tepkimizi koyduk. bu konuda Burdur olarak muzdarip ve şikayetçiyiz. " dedi.

Bucak Belediye Başkanı Ramazan Ayaz 29 Ocak'ta Antalya'ya bir toplantıya çağrıldığını belirterek "bu toplantıda 2015 yılından itibaren balıkçılara burada izin verilmeyeceği bildirildi. Burada esas zararı Bucak ve Bucağın köyleri görmüş olacak.Baraj etrafından 800 dönüm çiçek üretimi yapılan seralar var. " dedi.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Kerik ise tepkisini "Burdur bu konuda uyutuldu." diyerek gösterdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum