Burdur Fayı Korkutuyor

SDÜ Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Yrd.Doç.Dr. Osman Uyanık, fayların oluşturduğu tehlike riskini açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ocak 2011 15:37
Burdur Fayı Korkutuyor

Isparta'da fay hattının genç ve hareketli bir fay olduğunu bildiren Uyanık, bu faydan yıkıcı bir deprem beklemediklerini söyledi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Yrd.Doç. Dr. Osman Uyanık, kendilerini korkutan asıl fayın Burdur'da bulunan fay hattı olduğunu belirtti. Uyanık, asıl tehlikenin Burdur fay hattı olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Çünkü, fayları hem uzun hem de doğru atımlı. Merkezdeki fay normal, Burdur fayı ise ileriye doğru hareket ediyor. Ancak şu anda bir hareketlilik görünmüyor."

Isparta çevresindeki göller yöresinin etrafının fayla çevrildiğini ve önemli faylar olduğunu ifade eden Uyanık, şunları söyledi: "Isparta merkezi düşündüğümüzde önemli ve yıkıcı bir fay yok. Merkezin dışına çıktığımızda, örneğin Burdur fayını göz önüne aldığımızda 1914 yılında 7 büyüklüğünde bir deprem yaşanmış. Bu, Isparta merkezde fayımız yok, biz rahatız demek değildir. Burdur bize çok uzak değil, 20 kilometre."

DEPREM PARKI PROJESİ
Isparta'ya deprem parkı kurmak için de çalışma başlattıklarını kaydeden ama yeterli desteği bulamadıkları için bu projeyi hayata geçiremediklerini söyleyen Uyanık, Deprem Parkı Projesi için yerel yöneticilerden destek istedi. Deprem sonrasında yaşanan koordinesizlik yüzünden yaralılara ve ihtiyaç sahiplerine yardımların zamanında ulaştırılmasında sıkıntı yaşandığını anlatan Uyanık, Deprem Parkı sayesinde bu sorunların aşılabileceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.