Burdur Trenini İstiyor Isparta Kılını Bile Kıpırdatmıyor!

Burdur Sivil Toplum Platformu üyeleri, 2008 yılına kadar hizmet veren yolcu trenlerinin yeniden hizmete konulmasını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı''ndan talep etti. Isparta’da sivil toplum ise bu konuda kılını bile kıpırdatmıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Temmuz 2012 14:10
Burdur Trenini İstiyor Isparta Kılını Bile Kıpırdatmıyor!

Burdur’da bir araya gelen Sivil Toplum Platformu üyeleri, 2008 yılına kadar hizmet veren yolcu trenlerinin yeniden hizmete konulmasını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan talep etti. Ankara’ya çıkarma yapan platform üyeleri Başkan Kemal Arslan önderliğinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk'u ziyaret etti.

Arslan, basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, 72 yıldır Ispartalı ve Burdurlulara ucuz ulaşım imkanı sağlayan yolcu treninden 4 yıldır mahrum olduklarını açıklarken trenin tekrar seferlere başlaması talebini Soluk'a ilettiklerini söyledi. Arslan, yaklaşık 20 bin imzayı içeren dilekçeyi de Soluk'a sunduklarını kaydetti. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk da bölgedeki demiryollarını terk etmediklerini vurgulayarak, "Çalışmalara devam ediyoruz. Çalışmaları bu sene bitireceğiz" dedi.

Burdur’da sivil toplum tren seferlerinin yeniden başlaması için bir araya gelirken, aynı sorunu yaşayan Isparta’da ise kılını kıpırdatan yok. Demiryolu ve havayolu ulaşım imkanları atıl durumda olan ilde, derin sessizlik sürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.