Bürokrasiye CHP Takibi

Bürokrasiye CHP Takibi

Yayınlanma:
Bürokrasiye CHP Takibi

CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü, bürokraside partizanlığa geçit vermeyeceklerini kaydederek “CHP olarak takipteyiz. Bürokraside liyakatsiz atamalar, partizan çıkışlar, çıkara dayalı işe alımlara karşı mücadele edeceğiz. Böyle durumları deşifre edeceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta İl Başkanı Ahmet Kürkçü, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan İl Başkanları toplantısının ardından çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

Başarılı bir il başkanları toplantısı gerçekleştirdiklerini kaydeden Kürkçü, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun adalet ve demokrasi vurgusu yaptığını anlatarak, “Bizler de Isparta’da parti örgütü olarak demokrasi ve adaleti teğet geçen uygulamaların takipçisi olacağız” dedi.

Bürokraside partizanlığa geçit vermeyeceklerini kaydeden Kürkçü, “En üst düzey mülki amirden memura kadar adaletten ve demokrasiden taviz veren yöneticiler, görevliler olursa karşılarında bizi bulacaklar. Bu anlamda ciddi bir takip mekanizması oluşturuyoruz. Liyakatsiz atamalar, çıkar ilişkileri, partizanlıklar hepsinin takipçisiyiz ve deşifre edeceğiz. Türkiye’yi muz cumhuriyeti gibi gören anlayışa fırsat vermeyeceğiz” diye konuştu.

Kürkçü, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun İl Başkanlarına yönelik gündeme getirdiği 7 ilke arasında “İl ve ilçelerde devleti yönetenler, yani vali ve kaymakamlar adaletli bir yönetim sergilemiyorsa, partizanlık yapıyorlarsa uyarmaktan, eleştirmekten asla çekinmeyin. Bu görevi yaptığınızda size olan güven artacaktır” ilkesinin yer aldığını hatırlatarak, “Biz de buradan bir görev çıkarıyoruz. Takipteyiz. Adaletten, demokrasiden taviz verecek olan yöneticilerin karşısında dikileceğiz” dedi.

İŞTE CHP İL BAŞKANLARININ UYACAKLARI 7 İLKE
1. Belediye başkanlarımızın başarısı için çalışın, her il başkanı bulunduğu yerde CHP’li bir belediye varsa onun başarısı için çalışacak. Belediye başkanları çalışırken, 7 ilkeye uyup uymadıklarını denetleyeceksiniz. Bu konuda asla taviz vermiyoruz, belediye başkanı da oturacak çalışacak. Ne dedik, yerel seçimlerdeki başarıyı genel seçimlerde de elde etmemiz gerekiyor.

2. Asıl olan sizin belediye başkanlarından talepleriniz değil, yani asıl olan il başkanlarının belediye başkanlarından talepleri değildir, asıl olan vatandaşların talepleridir. Vatandaşlarımızın belediye başkanlarından taleplerinin sizlerde takipçisi olacaksınız.

3. Belediye başkanlarımızın başarısı için eğer bir fedakarlık yapmak gerekiyorsa o fedakarlığı önce il başkanlarımız yapacak. Bir başarıyı kitleselleştirmek zorundayız. Bireysel beklentileri bir kenara bırakacağız, toplumsal beklentileri öne çıkaracağız. Toplumsal beklentilerin karşılanmasını sağlayacağız.

4. İl başkanı olduğunuz yerde, toplumun tüm kesimleriyle samimi sıcak ilişkiler kurun. ‘Bunlar bize oy vermiyor, bunlar partimizi sevmiyor’ ayrımını istemiyorum. Bütün kesimlerle sıcak samimi ilişkiler kuracaksınız. Özellikle sivil toplum örgütleri, meslek kuruluşları, muhtarlar ve bulunduğunuz il ve ilçedeki kanaat önderleriyle sıcak samimi ilişkiler kuracak ve belli aralıklarla mutlaka ziyaret edeceksiniz. Bu ziyaretlerinizde Türkiye’nin sorunlarını anlatmaktan çok, sorunları nasıl çözeceğimizi inançla ve kararlılıkla anlatacaksınız.

5. İl ve ilçelerde devleti yönetenler, yani vali ve kaymakamlar adaletli bir yönetim sergilemiyorlarsa uyarmaktan ve eleştirmekten asla çekinmeyeceksiniz, en sert şekilde eleştireceksiniz. Bu vatandaşla sizin aranızdaki güveni arttıracaktır. Vatandaş, valiye, kaymakama karşı çıkamaz, başıma iş gelir diye. Ama siz CHP’nin il başkanısınız, ilçe başkanısınız, vali partizanlık yapıyorsa en sert şekilde eleştireceksiniz. ‘Eğer partizanlık yapacaksan git istifa et milletvekili ol’ diyeceksiniz. Asla ödün vermeyeceksiniz.

6. Gerek il özel idaresi, gerekse belediye bütçeleri yakından izlenecek. Vali ve belediye başkanı milletin parasını harcamaktadır, bunu her yerde söyleyin, ikisi de milletin parasını harcamaktadır. Takipçisi olacaksınız. Şeffaflığın takipçisi olmak sizin için de vatandaşlar için de çok değerlidir. Bu aynı zamanda kul hakkına saygı duymak demektir. Dolayısıyla CHP’nin il ve ilçe başkanları attıkları her adımın ne kadar değerli olduğunu beldeye hissettirmelidir.

7. Kimliği, yaşam tarzı, inancı ne olursa olsun bulunduğunuz il ya da ilçede bir çocuk yatağa aç giriyorsa, o ailenin sorununa çözüm bulmak sizin öncelikli görevinizdir. O çocuğun açlığını gidermek sizin bir numaralı görevinizdir.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.