Burs Başvuruları Başladı

Tam eğitim bursu sınav başvuraları Pazartesi günü başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ocak 2013 12:31
Burs Başvuruları Başladı

TED Isparta Koleji Özel Lisesi Müdürü ve Genel Koordinatör Hayrettin BİLGE; Türk Eğitim Derneğinin 5.6.7. ve 8. sınıflara yönelik Tam Eğitim Bursu sınav başvurularının 07 Ocak 2013 Pazartesi günü başladığını, bursluluk şartlarına uyan öğrencilerin başvurularını yaptıktan sonra 6 Nisan 2013 Cumartesi günü TED Isparta Kolejinde sınava gireceklerini belirtti. Tam Eğitim Bursu sınavını kazanan öğrencilerin TED Kolejlerinde maddi desteğe kesinlikle ihtiyaç duyulmadan ücretsiz okutulacağını ve Eğitim ücretinin yanında yemek, servis, okul formalarından da ücret alınmayacağını Tam Eğitim Bursu alan öğrencilerin Liseden mezun olup herhangi bir üniversitede eğitim aldıkları süre içerisinde Türk Eğitim Derneği tarafından burs almaya devam edeceklerini belirtti.

Bilge; önemle şunu belirtmek isterim ki bursluluk sisteminde Türkiye genelinde öğrencilere verilen diğer burs imkanlardan bizim en büyük farkımız TED olarak sadece ilkokul, ortaokul ve Lisede burs veriyor olmamız değil, öğrencimizin liseden mezun olduktan sonra da üniversiteye başladığı günden mezun olduğu güne kadar Türk Eğitim Derneği tarafından burs almaya devam ediyor olmasıdır.

TED 2013 Tam Eğitim Bursu Sınavı 06 Nisan 2013 Cumartesi günü saat 09.30 ‘da yapılacaktır.

Sınav başvuruları 07 Ocak – 03 Mart 2013 tarihleri arasında www.ted.org.tr ve adresinden online olarak alınacaktır.

Sınava Girecek Öğrencilerde;
T.C. vatandaşı olma, 5.6.7. ve 8. sınıfa devam ediyor olma, Öğrencinin en son bitirdiği sınıfa ait yılsonu karnesinde not ortalamasının 85–100 aralığında olması, Ekonomik koşulları itibariyle maddi desteğe kesinlikle ihtiyaç duyması (Ailenin aylık toplam
geliri en fazla 2200 TL olabilir)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.