Bursaspor-Beşiktaş maçı iptal edildi

Bursaspor-Beşiktaş maçı yaşanan olaylar nedeniyle iptal edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Mayıs 2011 14:31
Bursaspor-Beşiktaş maçı iptal edildi

Bursaspor – Beşiktaş maçı öncesinde yaşanan olaylardan dolayı Türkiye Futbol Federasyonu karşılaşmayı iptal ederken gözler TFF'nin hafta başında müsabaka ile ilgili vereceği karara çevrildi.

Futbol Federasyonu yönetimi, müsabakanın "iptal" edildiğini açıklarken bunun TFF Yönetim Kurulu tarafından alındığının altını çizdi. Buna göre, müsabakanın bir tehir değil oynanmamasına karar verilen iptal kararı hükmünde olacağını belirtti. Buna göre alınacak kararla Futbol Müsabaka Talimatı'nın "TFF Yönetim Kurulu'nun oynanmamasına karar verdiği" maddeleri işletilecek.

TFF yönetim kurulu Bursaspor – Beşiktaş müsabakasının üç temsilcisi Atilla Ferah, İbrahim Tuka ve İbrahim İçer'den pazartesi günü hem yazılı hem de sözlü olarak rapor alacak. Futbol Müsabaka Talimatına göre karşılaşma tekrar oynanmayacak. Buna göre olaylara sebebiyet veren tarafın ev sahibi taraftarlar olmasından dolayı Bursaspor bu müsabakadan dolayı 3-0 hükmen sayılacak. TFF yönetim kurulu ayrıca Bursaspor'un sahasının belli bir süre kapanması yönünde de karar alabilecek.

Disiplin Kurulu'nun yine ilk yarıda oynanan Beşiktaş – Bursa maçında Bursaspor'a iki maç saha kapama cezası verdiği için bu ceza katlanacak. Yeşil – beyazlı kulübe bu konuda da en az 4 maç saha kapama cezası gelmesi bekleniyor.

Yine TFF yönetim kurulunun futbol müsabaka talimatına göre iptal ettiği bu karşılaşmayla ilgili ev sahibi külüpten 3 puan tenzil etme hakkı da bulunuyor. Ancak bu maddeyi işletip işletilmemesine 3 temsilcinin vereceği raporlar etkili olacak.

Ayrıca olaylara sebebiyet veren sorumlular hakkında da emniyet müdürlüğünün göz altına aldığı kişilerle ilgili yeni yürürlülüğe giren 6222 sayılı kanun işletilecek. Burada olaylara sebebiyet veren kişilerle ilgili müsabakalardan men cezasının yanı sıra hapis cezalarının çıkma tehlikesi bulunuyor.

HAKEMLER MAHSUR KALDI

Bu arada olayların çıkması nedeniyle karşılaşmanın orta hakemi Süleyman Abay yardımcıları Kemal Yılmaz ve Erdem Bayık ile 4. Hakem Volkan Bayarslan uzun süre soyunma odasında mahsur kaldı. Bir grup Bursa taraftarının Beşiktaş soyunma odasına girerek maddi zarar verdikleri belirtildi.

İŞTE İLGİLİ MADDELER

MADDE 24 - PUAN SİLİNMESİ, LİGDEN ÇIKARILMA ve ALT KÜMEYE İNDİRME

e) 17. maddenin 2. fıkrasında belirtildiği şekilde kendi seyircileri tarafından herhangi bir bölgenin emniyet ve güvenliğini, hakemlerin, futbolcuların, idareci ve görevlilerin veya müsabakayı izleyen diğer kişilerin can güvenliğini zedeleyecek derecede, sahaların içinde veya dışında, ciddi olaylar çıkarıldığında ve TFF tarafından kanaat getirilen takımların da 17. maddenin 2. fıkrasındaki uygulama bahis konusu olan veya olmayan hallerde dahi, sezon sonuna kadar yapacakları müsabakaları iptal etmeye ve devam eden sezonda da bir alt lige indirilmelerine veya en alt ligde bulunanlar için de lig dışı bırakılmalarına TFF tarafından karar verilebilir.

MADDE 17 – MÜSABAKALARIN GÜVENLİK NEDENİYLE ERTELENMESİ VE YERLERİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ

(2) TFF Yönetim Kurulu, tedbir niteliğinde olmak üzere, müsabaka güvenliğinin yerel idareler tarafından sağlanamadığına, sağlanamayacağına veya seyirciler tarafından bozulduğuna kanaat getirdiği illerde müsabakaları oynatmamaya ve bu illerde oynanması gereken müsabakaların bir kısmını veya tamamını başka bir ilde oynatmaya yetkilidir.
Müsabakanın tatil edilmesi halinde hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca takımın, galibiyet halinde verilen puan kadar puanı tenzil edilir.

TFF PERŞEMBE AÇIKLAYACAK

Futbol federasyonu yönetim kurulu Bursa –Beşiktaş maçıyla ilgili Perşembe günü karar verecek. TFF Hukuk Müşavirliği pazartesi günü mkaçla ilgili tüm raporları toplayacak. Hukuk Müşavirliği raporunu TFF yönetimine sunacak. TFF Hukuk Kurulu ayrıca olaylardan dolayı Bursaspor’u disiplin kuruluna sevkedecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.