Buruk 19 Mayıs

Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde sürdürülen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası kapsamında planlanan şenlik ve şölenler, Soma'daki maden faciası nedeniyle iptal edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Mayıs 2014 11:01
Buruk 19 Mayıs

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, her yıl çeşitli programlarla 81 ilde düzenlenen 19 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında, bu yıl şenlik ve şölenler gerçekleştirilmeyecek. Isparta’da sadece Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunacak.

Sabah saatlerinde Tren Garında toplanan öğrenciler ve Ispartalı sporcular, İstasyon Caddesi üzerinden yürüyerek Cumhuriyet Meydanına geldi. Burada Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek Atatürk Anıtına çelenk sundu.

13 Mayıs tarihinde Soma’da meydana gelen maden faciasında son belirlemelere göre 301 kişi hayatını kaybetmişti. Maden faciasının ardından Başbakanlık genelgesi ile 3 gün milli yas ilan edilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.