Bütün Kadınlar Solcudur

CHP Kadınları Anadolu Yollarında çalışmasını anlatmak için Isparta’ya gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, “İnsanlık iki kanatlı kuştur. Sağ kanadı erkekler, sol kanadı kadınlar. Dolayısıyla aslında bütün kadınlar solcudur” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ekim 2012 12:08
Bütün Kadınlar Solcudur

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, "Bizim görevimiz bütün bu göz dikmelere karşı birlik ve beraberliğimizi koruyacak bir siyasal tarz geliştirmektir" dedi.

Dokuzcan, partisinin Isparta İl Başkanlığı'nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bugünkü siyasi koşullarında daha aydınlık bir gelecek için daha fazla çalışmak gerektiğini söyledi.

CHP olarak yerel ve genel seçimlere giderken güçlü kadın örgütünün önemi üzerine bir çalışma yaptıklarını ifade eden Dokuzcan, bu kapsamda "CHP Kadınları Anadolu Yollarında" adı altında 7 ayda 7 bölgeyi ziyaret etmeyi amaçladıklarını kaydetti. Bu çalışmaların 3 ana hedefin bulunduğuna dikkati çeken Dokuzcan, "Bunlar Türkiye genelinde kadın profilini çıkarmak, örgütü tekrar gözden geçirmek, kadınların arasında birlik duygusu arttırmak ve bölgeler arası tanışmayı sağlamak. İkinci amacımız yerel ve genel seçimler başlarken politikalarımızı tespit etmek ve yeni kadın politikaları üretmek. Üçüncüsü de CHP kadın örgütünün Türkiye kadınları ile buluşmasını sağlamak" diye konuştu. "İnsanlık iki kanatlı kuştur. Bunun sağ kanadı erkekler, sol kanadı kadınlar... Dolayısıyla aslında bütün kadınlar solcudur" diyen Dokuzcan, şöyle konuştu:

"Bu örneğimiz, çalışma prensibimizi ortaya koyan net bir örnektir. Çünkü ülkemizin her şeyden fazla birlik ve bütünlüğe ihtiyacı var. Çok güzel bir ülkede yaşıyoruz. Çok güzel insanlarımız var. Bu kadar güzelliğe birilerinin göz dikmesi normaldir. Ama bizim de görevimiz bütün bu göz dikmelere karşı birlik ve beraberliğimizi koruyacak bir siyasal tarz geliştirmektir. Bunun Anadolu kadınından çıkacağını düşünüyoruz. Bu anlamda bu çalışmayı başlattık." Çalışmalarının eylül ayında Çorum'dan başladığını, birçok şehirde çalışma gerçekleştiğini dile getiren Dokuzcan, "Akçakale'yi de ziyaret ettik. Oldukça acı bir süreçten geçiyoruz. Bunlara 'dur' demenin yolu, aslında var olan yapıyı siyasal ranta çevirmekten değil, insan olmaktan geçiyor. Dolayısıyla insan olmaktan yana tercihini kullananlar da aslında Türkiye'nin kurtuluşunu sağlayacak yapıyı oluşturacak" dedi.

Akçakale'de kimsenin savaş istemediğini ifade eden Dokuzcan, "Böyle bir koşulda mantıklı olabilmek çok önemli. Ülkenin şiddeti körükleyen kindar gençlik yetiştirmek isteyen yapıya karşı, sevgi dolu bir kadın örgütünün oluşması gerektiğini bir kez daha saptadık. Bu yapı CHP kadınlarından gelecektir" diye konuştu. Dokuzcan, daha sonra partisine katılan üyelere rozet taktı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum