Büyük Hamle

Ticaret Borsası ve Ziraat Odası'ndan Büyük Hamle

Yayınlanma:
Büyük Hamle

Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, ITB Başkanı Ahmet Adar’la bir araya geldiklerini ve Isparta Hali’nin 3 katı büyüklüğünde bir zahire hali oluşturulması için fikir birliğine vardıklarını açıkladı.

Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar ile Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, sadece Isparta’ya değil bölgeye hitap edecek yeni bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Projenin detaylarını aktaran Ziraat Odası Başkanı Selçuk, üreticinin artık korkmaması gerektiğini söyledi.

“ÜRÜN VE HUBUBAT BORSASI OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”
Geçen hafta Ticaret Borsası Başkanı Adar’la Sandıklı’ya gittiklerini ve orada Isparta halinin 3 katı büyüklüğünde bir zahire hali gördüklerini ifade eden Selçuk, “Orada aradığınız her şeyi buluyorsunuz. Yem, yem bitkileri, arpa, buğday, nohut vs. Orada bu işin borsası oluşmuş. Aynı şeyi Ahmet Başkanımıza söyledim. Birlikte hareket edelim ve Belediye Başkanımızla görüşelim dedim. Başkanlığım süresinde Isparta’ya böyle bir yer kazandırmak istiyorum şahsım adına dedim. Kendisi de sıcak baktı ve bizim de orada yerimiz olur dedi. Ahmet Bey de bu konuyu istiyor” dedi.

“YA ÜNİVERSİTE YOLU ÜZERİ YA DA EĞİRDİR
YOLU ÜZERİNDE KONUŞLANDIRILACAK”
Öte yandan yer konusunda Adar’ın kendine iki yeri önerdiğini bildiren Selçuk, “Ahmet Bey 2 yer önerdi. Birincisi Kolçelik Kavşağı’ndan Tıp Fakültesi’ne giderken sağ tarafta bir yer. İkinci alan ise Aliköy TOKİ’nin oralarda. Belediye kanalıyla oralarda yer tespiti yapılacak. İstimlâk edilecek ve binalar yapılacak. Öncesinde bu işi yapan insanlarla görüşeceğiz. Çünkü onlar oraya gidecekler ve çok büyük alan oluşturacağız. 30 dönüm olsa bu proje için yeterli olduğunu düşünüyorum. Bu alanda tarımsal üreticiler yer alacaklar. Ayrıca bu işle ilgilenen odaların ofisleri olabilir” diye konuştu.

“ÜRÜNÜM SATILIR MI KUŞKUSU OLMAYACAK”
Diğer taraftan Isparta Hali’nin 3 katı büyüklüğünde bir zahire hali olmasını planladıklarını aktaran Selçuk, “Üretici oraya traktörüyle geldi diyelim. Orada bir römork arpasını satacak, banda yanaşacak 25-30 çuval yemini alacak ve köyüne dönecek. Bölgenin borsası Isparta’da dönecek. Akdeniz Bölgesi’nin tarımına Isparta yön verecek diyebiliriz. Biz bunu Ticaret Odası’yla görüşüyoruz. Bunu da şahsım, odam ve üyelerim adına çok istiyorum. Bu projeyi birkaç yıl içinde hayata geçirmeyi istiyoruz. Adamın aklında ben mahsulümü getirdiğimde paramı alabilecek miyim diye kuşkusu olmayacak” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.