Büyük İşbirliği

Isparta Şoförler ve Otomobilciler Odası ile İl Emniyet Müdürlüğü trafik kazalarını en aza indirmek için çalışma başlattı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ocak 2011 22:16
Büyük İşbirliği

Isparta Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Tural, trafiğin ülkenin kanayan yarası olduğunu söyledi. Tural, eğitim faaliyetlerine rağmen trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısının artmasından yakındı.

Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'ın odaya yaptığı ziyaret sırasında konuşan Ahmet Tural, Isparta'da da bu konuda önemli sorunlar yaşandığını belirtti. Ancak, sorunların çözümü adına önemli adımlar atıldığını ifade eden Tural, 2,5 kişiye bir otomobil düşen Isparta'da emniyetin, trafik konusunda önemli çalışmalar yürütmesini taktirle karşıladıklarını belirtti.

Emniyet ile işbirliği yaparak, önümüzdeki günlerde eğitim çalışmalarına başlayacaklarını ifade eden Tural, bilimsel verilere dayanarak trafikte sorunları asgari düzeye indirecek adımlar atmaya başladıklarını anlattı. Tural, önümüzdeki günlerde halk otobüsleri ile öğrenci servis şoförlerinin profesyonel uzmanlar tarafından eğitime tabi tutulacağını, başta öfke kontrolü olmak üzere çeşitli eğitimlerden geçirileceğini kaydetti.

Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan da trafik sorununun terörden daha kötü olduğunu ifade etti. Trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin terör, afet ve savaşlarda ölenlerden fazla olduğunu ifade eden Gürkan, bu nedenle trafiğin, önemsenmesi gereken bir olgu olduğunu kaydetti. Trafikle ilgili bir aylık çalışma sonucunda önemli veriler toplanıp, raporlaştırıldığını anlatan Gürkan, bütün problemlerin ortaya konduğu trafik raporunun, Isparta Valiliği İl Trafik Komisyonu'na sunulduğunu hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.