Büyük Isparta Oteli"ne Haciz Şoku

Mülkiyeti Isparta Belediyesi'ne ait olan Büyük Isparta Oteli'nin 10 yıllık işletmeciliğini yapan turizm firmasının 4 yıldır belediyeye borcunu ödemediği gerekçesiyle dün sabah saatlerinde onlarca polis eşliğinde haciz geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Şubat 2012 16:33
Büyük Isparta Oteli"ne Haciz Şoku

Isparta’nın önemli konaklama tesislerinden birisi olan ve şehrin balkonu olarak bilinen Büyük Isparta Oteli’nin dün sabahki ilk konukları haciz memurlarıydı. Mülkiyeti Isparta Belediyesine ait olan otel binasını 2003 yılında 10 yıllığına iştelmecisini kiralayan Sirene firması dün güne karşısında haciz memurlarıyla merhaba dedi.

Hacizin gerekçesi ise 2009 yılından buyana firmanın belediyeye borcunu ödemediği, ancak geçtiğimiz yıl çıkan 6111 sayılı Torba Kanunu ile borçlarını yapılandıran firma, aradan geçen sürede bu taahhüdü de yerine getirmedi. Bunun üzerine harekete geçen Isparta Belediyesi başta firmadan borçların tahsili, binanın tahliyesi gibi bir çok konuyu gündeme almaya karar verdi. Edinilen bilgilere göre, dün sabah saatlerinde polis nezaretinde otele giden belediye avukatları hukuki sürecin başlaması için çalışmalara başladı. 2013 yılında 10 yıllık kira sözleşmesi dolacak olan firmanın ise nasıl bir yol izleyeceği merakla beklenirken, belediyenin borçların tahsilinde kararlı olduğu gözlerden kaçmıyor.

GECİKME FAİZİ 228 BİN TL
Diğer taraftan 2009 yılından buyana belediyeye borcunun ödenmediği belediye yetkililerince de doğrulanırken, firmanın belediyeye olan borcunu geçtiğimiz yıl yapılandırdığı, ancak yapılandırma için yapılan taksitlendirmelerdede ödeme yapmadığı öğrenildi. Tüm bunların sonucunda taahhüdü ihlal de etmiş olan firmanın önümüzdeki günlerde ya borcun tamamını ödemesi, yada binayı tahliye etmesi bekleniyor.

1 MİLYON 400 BİN TL BORÇ
Firmanın otelin işletmesini 2003 yılında devraldığını ve 2009 yılına kadar ödemelerini düzenli yaptıklarını belirterek, sorunların 2009 yılından itibaren çıktığı belirtildi.

2009-2010-2011 ve 2012 yıllarına ait hiç bir borcunu ödemeyen firmaya haciz gönderen Isparta Belediyesinin toplam alacağı miktar ise 1 milyon 400 bin TL. . 2013 yılında 10 yıllık kira sözleşmesi dolacak olan firmanın ise nasıl bir yol izleyeceği merakla beklenirken, belediyenin borçların tahsilinde kararlı olduğu gözlerden kaçmıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum