Büyük Isparta'nın Küçük Başkanı!

DP'den AK Parti'ye geçen Nuri Selçuk, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı sert eleştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mart 2014 11:51
Büyük Isparta'nın Küçük Başkanı!

AK Parti Kontenjan Belediye Meclis Üyesi Adayı Nuri Selçuk, Basın Kulübü'nde çok önemli mesajlar verdi. Siyaseti amplem, ideoloji v eparti isimlerine takılı kalmadan yaptığını belirten Selçuk, önceliğinin AK parti değil, Nuri Uzaktaş olduğunun altını çizdi. Hizmet odaklı siyasetten yana olduğunu vurgulayan Selçuk, Belediye Başkanı Günaydın için 'büyük Isparta'nın küçük belediye başkanı, kasaba belediye başkanı' tanımlaması kullandı.

3 KİŞİ ETKİLİ ÇALIŞTIK
HER ZAMAN YAPICI OLDUK
AK Parti Belediye Meclis Üyesi Adayı Selçuk, özetle şu açıklamalarda bulundu: "Siyaset yaparken amblem, parti isimlerine ve ideolojilerine takılı kalmadım. 2009-2014 dönemi meclis siyaset hayatım için düş kırıkları, fedakarlıklarım ve ızdırapla geçti. Belediye Meclisi’nde şehrin meclisindesiniz. Şehrin karar organı. Önemli bir kurum. Meclis üyelerinin temsil ettiği her birimin arkasında bir kurum ve kitle var. Bu sorumluluğu taşıyarak oraya geliyorsunuz. Uzun yıllar yönetici olmamız belki de farklılığımızı ortaya koydu.

Mehmet Aybatılı’ya teşekkür ediyorum. Hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadı. Sorunları bildiği için devamlı onunla istişare ettik. Benim kaynaklarım genişti, iyi bir ekiple çalıştım. Biz her zaman yapıcı olması noktasında 3 kişi etkili olmaya çalıştık. Bizim herkesle aynı mesafede olmamız buna katkı sağladık. Benim aldığımız siyasi terbiye birleştirici olmaktı. Bunu başardık. Biz karar noktasında hiçbir zaman bunu Isparta’nın aleyhinde kullanmadık. Isparta’ya hizmet ettik. Bundan onur ve gurur duyduk.

GÜNAYDIN'IN ISPARTA'YA
YAKIŞMADIĞINI GÖRDÜM
Ispartalı olmaktan ve yaşamaktan onur duyuyorum. Bu şehir çok iyi şeylere layık. Bilgili insanlara, aldığı vazifeyi en iyi şekilde yapacak, Isparta’nın büyümesi ve gelişmesi için kişilere üstündeki sorumlulukları yerine getirecek insanlara ihtiyacı vardı. Yusuf Ziya Günaydın’ın bu söylediğim hüviyette Isparta’ya yakışmadığını gördüm. Meclis toplantılarına dersine çalışmadan geldiğini ve sadece imar konularında ağırlığını koyduğunu gördüm. Bunlar beni çok üzdü. Meclisin 2. Toplantısında basına kapalı olmasını istedim. Isparta’nın o günkü panoramasını meclis üyelerine ve belediye başkanına sundu.O günkü ekonomik şartları, sosyal yapıyı tek tek irdeleyerek ortaya koydum. 2009’de 3. İcra dairesi açıldı. Boşanmaları göz önüne çıkardık. Sanayi ve istihdamdaki sıkıntıları dile getirdik. Vatandaşın, esnafın mutlu olmadığını öneriler halinde sunduk. Bunun için birlik ve beraberliğe ihtiyaç var. Bununla ilgili biz size destek oluruz, ne gerekiyorsa yapalım dedik. Ama bize cevap gelmedi.

BÜYÜK ISPARTA'NIN DEĞİL
KASABANIN BAŞKANI
Isparta Belediyesi çok büyük etken. Bunların sebebi değil ama koruyucusu ve geliştiricisi olma noktasında ağabey görevi görüyor. Isparta 1980’den sonra bir devrim geçirdi.1980’e kadar ticari ve ekonomi çok farklı bir yapısı vardı. Isparta’nın yöneticiliğini yapanların değişimi görmesi gerekiyordu ama görmediler. 2009-2014 arası değerlendirdiğimiz zaman Yusuf Ziya Günaydın, büyük Isparta’nın küçük belediye başkanıdır. Kasaba belediye başkanıdır. Çok net söylüyorum.

GÜNAYDIN, SİYASETİN
SEVİYESİNİ DÜŞÜRDÜ
Bir belediye başkanı verdiği sözü yerine getirmeli. Belediye iktidarın içinde yer almak isteyen kim olursa olsun ne söz verdiyse yerine getirmeli. Günaydın kazandığı seçimlerde projelerinden daha çok mevcut belediye başkanına bel altı vurmuştur. Siyasetin seviyesini düşürmüştür. Ayıpları ortaya çıkartarak belediye başkanı olmuştur. 1999 döneminde Sayın Aybatılı’yla ilgili illefal bir şekilde küçük kağıtlar attırarak Sayın Aybatılı’nın ayıbını, ayıbı olduğunu inanmıyorum küçük afişleri uçaktan attırarak, olur olmaz şeyleri beklentileri farklı yöne çekmiştir.. Sayın Aybatılı bugün Isparta’da herkesin takdir ettiği büyük projelere imza atmış birisidir. 2009’da da aynı durumu yaşatmıştır.

Belediye’nin eğitimden spora kadar geniş bir gücü vardır. Ağabeylik vazifesi vardır. Validen sonra en önemli aktördür. Bütün taşın altında elinin olması gerekir. Isparta maalesef belli bir dönemden sonra büyümeyle ilgili projeleri bırakarak adaylarla ilgilendi. Bugünkü siyasette yapılan seviyeyi Nuri Uzaktaş belirlemiştir. Uzaktaş hiçbir zaman bel altı vurmamıştır.

Isparta Belediyesi’nin yatırım yapacağı ve hizmet vereceği noktalarda karşı durmadık. Şirketin sermaye artırılması ve araç alımlarında hayır demedik. Nerede hayır dedik. Gökkubbe ile Davraz Kapalı Pazar Yeri için hayır dedik. Bu projeler ucube. Gökkubbe önce Pazar yeriydi sonra fuar alanı oldu. Şahsi olarak meclise getirdiği olaylar da onunla birlikte olmadı. Karşı geldiğimiz konuların çoğu imar konusuydu. Bu konularda kendisi taraftı. Kızının sahip olduğu projelerde kızıyla savunucusu oldu. Isparta’yı büyütmek için geliyorsunuz 5 yılda hiç cadde açmıyorsunuz, sokak kapatıyorsunuz. Isparta siyasetinde 5 yıl boyunca Isparta konuşulmadı.

SORUNLARA GÖZÜNÜ KAPATTIN
Belediye Başkanı 2009’dan bu yana geldiği noktada büyük projeye imza attığını gördünüz mü? Büyük projelere imza attı doğru. Hangi projelere imza attı? Kızı attı.İmar projelerine imza attı. Bugün Isparta’da 1/25 ve 1/100 bin şehir planlarını hazırlandı. Belediyenin katkısı olmadı. Bunu bakanlık yaptı. Ve sen ticaret ve kültür dediğin noktada Isparta’nın ticaret ve kültürünü bir binanın üstüne yıkmışsın. Bu 20 yıldır problem. 20 yıldır sen bunu çözmek için bütün olaylarda hafızan varsa bu işin içindesin, bunun çözüm noktasında çaresiz kalmışsın. 2009-2010’da bu işi çöz demiştik.

Isparta’nın büyümesinden ve modern şehirden bahsedeceksin bunla ilgili bir şey yapmayacaksın. Çok mu gerekli Müze ve Gökkubbe. Biz Tarım Fuarı’nın 9uncusunu yapıyoruz. Fuarcılar geldiğinde oraya gönderdik. Ortada bir proje yoktu. Tuvaleti bile yoktu sonra 2 ay sonra göçtü.
Mimar Sinan’ın iki tarafını Vali bariyerlerle kapatırken sen neredeydin. Sen hangi şehrin belediye başkanıydın. Ticaret yaptığın kaç cadden var? 3 cadden var. Sen o cadde de transit geçiriyorsun. 15 yıl Isparta Belediyesi içinde olacaksın, sorunlara gözünü kapayacaksın, sen nereye bakıyorsun abi.

İYİ BİR AİLE BABASI OLABİLİRSİNİZ
İmar planı dışında konutlar yapılmış. Sen buraya hizmet götüremiyorsun. Bunlarla ilgili meclise hiçbir şey getirmemişsin. Nerede bunlar. Bu belediyede adalet ve güven tesis edilmemiştir. Günaydın iyi bir aile babası olmasını bize yansıtamadı. Herkesi kucaklasaydı bu meselelerin göbeğinde olurdu. Siz iyi bir aile babası olarak ailenizin yanında oturun. Mesele Günaydın’ın seçilmesi seçilememesi değildir. Hepimiz evlat sahibiyiz. Hepimizin beklentisi var. Bu beklentilerin karşılığı belediyelerden alınması lazım. Mesele projesine sahip çıkan, vizyonu olan ve kendini hazır hissedenleri konuşmamız lazım.

ESNAFLA İLGİLENMİYORSUN
'FABRİKA KURDUM' DİYORSUN
Adalet kendi fabrikasında değil. Isparta’da marka olmuş bir sürü fabrika var. Hangisine gitti ne derdiniz var diye sordu. Esnafla ilgilenmiyorsun sonra kendi fabrikanı övüyorsun. Senin fabrikanın bana ne faydası var. Fabrikalarıyla övünmesi bana göre yanlış. İlgilenmesi gereken şeyleri unutup fabrikayla ilgilenmesi sorunları çözmemiştir. Fabrika ve ponzaya sahip çıkmasından sonra ponza dibe gitmiştir. Isparta Belediyesi Sayın Aybatılı döneminde ponzada ün yapmış noktadaydı. Bugün sattığınız briketler 4 kilo olarak nam yapmıştı, bugün 14 kilo. Nakliye ve pazarlama noktasında eksiklikleri olan üründür. Ar-Gesi yoktur. Bugün nakliyeciler de ümidi kesmiştir. Çok paralar kazanıyorsa 50 milyon borç nerden geldi. 100 milyon belediyenin 50 milyon da fabrikaların borcu var.

NURİ BEY ISPARTA İÇİN
TARİHİ AÇILIM YAPMIŞTIR
Nuri beyin anlayışını takdir ediyorum. Nuri Beyle çalışmada bir karar verdiğimi düşünüyorum. Nuri bey Isparta tarihi açısından çok önemli açılım yapmıştır. Bu açılım tüm kesimlere hitap eden bu memlekette öngörüsü, projesi olan insanlarla çalışmayı taahhüt etmiştir. Bu önemli bir ayraçtır. Sayın Günaydın gibi ‘yazıklar olsun diyeceğim’ bir meclisi tercih etmemiştir. O noktada yaptığı projede Isparta’nın eksikliklerini nasıl yapacağıyla ilgili kendi vizyonunu ortaya koyarak, Ankara’daki bakan arkadaşlarıyla herkesin önünde taahhüt verdiğ su. Bu önemlidir. Bugün evimizde çeşmeden içtiğimiz su kalitesizdir. Ve biz bunu çocuklarımıza içirmiyoruz. Bunun sözleşmesini bakanlıkla yapmıştır ve Isparta Belediyesi’ne bir kuruş masraf yaptırmadan yapacak. Yeni otogar, sosyal tesisler, üst geçitler ve diğerleri Isparta’nın ihtiyaçları olan projelerdir. Bunları da bugüne kadar ki siyasi tecrübesiyle gerçekleştireceğinin teminatını verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum