Büyükkabaca’ya Meslek Lisesi Müjdesi

Büyükkabaca’ya Meslek Lisesi Müjdesi

Yayınlanma:
Büyükkabaca’ya Meslek Lisesi Müjdesi

İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, Senirkent ilçesine bağlı Büyük Kabaca Kasabasına Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açılması konusunun Bakanlıkça onaylandığı müjdesini verdi. 

Okulun açılmasıyla eğitim ve öğretimde kullanılması için Büyük Kabaca Belediye Başkanlığı tarafından 100 dekarlık tarım arazisinin uygulama arazisi olarak ve Yaş sebze ve meyve alım merkezindeki iki nolu dükkanın Tarım Alet ve Makineleri için atölye ve hangar olarak kullanılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edildiğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “İlimiz Senirkent İlçesi Büyük Kabaca Kasabasında Tarım Alanında ‘Bahçe Bitkileri’ ve ‘Tarım Alet ve Makineleri’ dallarında eğitim vermek üzere; Bakanlığımız Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 10 Ocak 218 tarihli ve 706932 sayılı Onayı ile Büyük Kabaca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açılmıştır.

“BÜYÜK KABACA BELEDİYESİ 

BÜYÜK KATKI SAĞLADI” 

Bu doğrultuda; Büyük Kabaca Belediyesi Meclis Başkanlığı tarafından da Okulun açılmasıyla eğitim ve öğretimde kullanılması için 100 dekarlık tarım arazisinin uygulama arazisi olarak ve Yaş sebze ve meyve alım merkezindeki 2 nolu dükkanın Tarım Alet ve Makineleri için atölye ve hangar olarak kullanılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilmiştir.

“OKUL 12 DERSLİKLİ OLUP, 

360 ÖĞRENCİ OKUYABİLECEK” 

Büyük Kabaca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12 derslikli olup 360 öğrenciye eğitim verilebilecektir. Büyük Kabaca Kasabasının tarım merkezi haline geldiği, kasabada tarım faaliyetlerinin yoğunlukta olduğu, açılan okulun tarımsal gelişmeye daha fazla katkı sağlayacağı ve okul çevresinin tarım uygulamaları açısından uygun bulunmasından dolayı Büyük Kabaca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açılmıştır. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum