Büyükşehir Yasası Onaylandı..İşte Kapanacak Beldeler

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Büyükşehir Yasası onaylayınca nüfusu 2 binin altında kalan 559 belde belediyesinin kapanması kesinleşti. Isparta'da 30 belde köy olurken bunlardan 12'si Yalvaç'ta yer alıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Aralık 2012 09:59
Büyükşehir Yasası Onaylandı..İşte Kapanacak Beldeler

6360 sayılı "On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Cumhurbaşkanı Gül tarafından Nüfusu 2 binin altında kalan beldelerin köye dönüşmesini öngören 6360 sayılı yasa tasarısı Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi. Yasa 13 ilde büyükşehir belediyesi ve 26 ilçe kurulmasının yanı sıra 559 belde belediyesinin kapatılarak köy tüzel kişiliğine dönüştürülmesini öngörüyordu.
Yasanın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanması ile birlikte Isparta'da 30 belde köye dönüşüyor. Bu beldeler arasında Yalvaç'ın 12 beldesi de yer alırken tek kurtulan belde Hüyüklü kalmış oluyor.

İŞTE KAPANAN BELDELER
Aksu Yakaafşar,Atabey İslamköy, Eğirdir Barla, Gökçehüyük ve Pazarköy, Gelendost Bağıllı ve Yaka, Gönen Güneykent, Keçiborlu Aydoğmuş, Kılıç ve İncesu, Merkez B.Gökçeli, Senirkent Uluğbey ve Yassıören, Ş.Karaağaç Göksöğüt, Sütçüler Ayvalı, Kesme ve Kasımlar, Yalvaç Bağkonak, Çetince, Dedeçam, Kozluçay, Kuyucak, Körküler, Sücüllü, Kumdanlı, Y.Kaşıkara, Tokmacık, Özgüney ve Özbayat

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum