Buzu Testereyle Kesip Yol Açtılar

Buzu Testereyle Kesip Yol Açtılar

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Şubat 2017 16:34
Buzu Testereyle Kesip Yol Açtılar

Şarkikaraağaç İlçesi'ne kıyısı bulunan Beyşehir Gölü'ndeki Mada Adası'nda yaşayanlar, soğuk nedeniyle göl yüzeyindeki buz tabakası çözülmeyince ulaşımı kolaylaştırmak için motorlu testerelerle buz tabakasını kesip sandalları için 1 kilometrelik yol açtı.

 Şarkikaraağaç'ın Gedikli Köyü'ne bağlı Beyşehir Gölü üzerindeki en büyük ada olan Mada Adası'nda yaşayan halk, göl yüzeyinin soğuktan buz tutması nedeniyle yaklaşık 2 ay boyunca ada ile köy ulaşımını yaya olarak sağladı. Önceleri sandal kullanan halk buz çözülmeyince çareyi kendilerine yol açmakta buldu. Göl yüzeyindeki buz tabakasını motorlu testereyle kesen halk, ada ile Gedikli Köyü arasında yaklaşık 1 kilometrelik sandal yolu açtı.

 Buz kütlesi üzerinde yürüyerek gidip gelmenin sakıncalı olabileceğini ifade eden köylüler; 'Havalar artık ısınmaya başladı. Buzun kırılmasından endişe ederek kanal açmayı daha uygun bulduk ve motorlu testere ile açmayı başardık. Artık tek şerit halinde olan bu kanaldan sandallarla gidip gelebileceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.