Cabıoğlu BAKA'yı Ziyaret Etti

Süleyman Demirel Havalimanı'nda hizmet veren ER-AH Uçuş Okulu Genel Müdürü Erdoğan Cabılıoğlu, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin'i ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Haziran 2011 13:47
Cabıoğlu BAKA'yı Ziyaret Etti

Süleyman Demirel Havalimanı'nda hizmet veren ER-AH Uçuş Okulu Genel Müdürü Erdoğan Cabıoğlu, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin'i ziyaret etti.

Cabıoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, Devletin destekleriyle 2000'li yıllarda ivme kazanan havacılık sektörünün, Dünya'da yüzde 5, Türkiye'de ise yüzde 30 büyüdüğünü söyledi. Türk Hava Yolları'nın yaklaşık 60 uçuş noktası sayısının da, 165'e ulaştığını belirten Cabıoğlu, 2023 yılında ise bu rakamın 350'ye ulaşmasını beklediklerini bildirdi. Dolmuş uçakların kısa sürede ulaşımda büyük önem kazanacağını ifade eden Cabıoğlu, hava yolu şirketlerinin artışı ile birlikte pilot sıkıntısının yaşandığını kaydetti.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de, havacılık kümelenmesindeki eksikliklerin giderilmesi gerektiğini söyledi. Süleyman Demirel Havalimanı'nda 3 yeni pist yapılacağını anlatan Engin, uçak bakım hangarı ve uçuş okulunun faaliyetlerinin yanı sıra kara havacılık okulunun da bir süre sonra hizmete girmesiyle birlikte Batı Akdeniz bölgesinin havacılık sektörü için büyük stratejik önem kazanacağını kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.