Cadde ve Sokaklara Kırmızı Kot Uygulanacak

Doğalgaz ve diğer kurumların alt yapı çalışmaları ve yollardaki asfaltların uzun yıllar önce dökülmesi nedeni ile her tarafı yamalı olan yollar kazılarak yeniden asfaltlanmaya başlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Temmuz 2011 18:28
Cadde ve Sokaklara Kırmızı Kot Uygulanacak

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın birkaç ay önce yapmış olduğu açıklamasında Isparta’nın cadde ve sokakları özel bir çalışma ile yeniden asfaltlanacağını müjdelemişti. Bu asfaltlama çalışması için gerekli olan araç parkı belediyeye kazandırılmış ve sezonun açılması beklenmişti. Fen İşleri Müdürlüğü Doğalgaz ve diğer kamu kurumlarının alt yapı çalışmalarını tamamladığı mahallelerden başlanarak tüm mahallelerin cadde ve sokakların eski asfaltları kazınarak yeniden asfaltlama çalışmalarına başlandı. Önceki gün Fatih Mahallesinden başlatılan bu start Isparta’nın görünümünü de değiştirecek.


Fatih Mahallesinde başlatılan bu startı takip eden Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, yolların tamamının balıksırtı şeklinde olacağını, yağmur suyu ızgaralarının da gelişi güzel yerlere değil belli aralıklarla caddenin kenarlarına döşeneceğini söyledi.


Günaydın, kendi deyimiyle asfaltta bir milat daha başlattıklarını ifade ederek, “Türkiye yapacağımız bu asfalt kaplama çalışmasını örnek alacak” dedi.


Günaydın yaptığı açıklamasında, “Yıllardır arzu ettiğim bir çalışmayı araç ve gereçlerimizi de tamamlayarak bu gün start veriyoruz. Görüldüğü gibi cadde ve sokaklarımızdaki asfaltların hepsi çürümüş ve bitmiş durumda. Şehrin dokusu için ölmüş asfaltlar. Bizim dökeceğimiz asfaltın 50 yıl dayanacağını düşünüyoruz. Bunun için son teknoloji ile donatılmış araçları satın aldık. Araçlarımız bu çalışmaları yaparken cadde ve sokaklarımızı toz bulutu içerisinde bırakmıyor. Bu araçları belediyemize kazandırdık. Yollarımızı balık sırtı asfalt yapacağız. Yapacağımız asfaltın kalınlığı 12-14 cm olacak şekilde yapılacak. Yani bu sene yapıp gelecek sene kasis olacak asfalt yapmayacağız. Bununla birlikte her 35 metre mesafede sağ ve sol kenarlara ızgara döşeyeceğiz.


ŞEHRİN KIRMIZI KOT’unu ÇIKARIYORUZ
Yapacağımız bu asfalt çalışmasında şehrimizin kırmızı kotunu çıkarıyoruz. Kırmızı kot ile de bütün yollarımızda kot uygulaması yapacağız. Bu kot uygulamasına uymayan kaldırım ve bordür taşlarımızı da elden geçireceğiz. Tamamen tekniğe dayanan bu çalışmayı kendi personelimizle gerçekleştireceğiz. Belediyemize kazandırmış olduğumuz tam donanımlı iş makinelerimiz sadece İstanbul ve Ankara’da hizmet veriyor. Ancak burada bizim uyguladığımız kırmızı kot uygulamasına cesaret edilemiyor. Yaptığımız bu çalışma Türkiye’de bir ilk olacak. Bu çalışma tekniğimizi şehrimizdeki bütün cadde ve sokaklarda uygulayacağız. Böylece şehrimize yeni bir fen görünümü oluşturacağız” dedi.


5 TRİLYON İLE 900 TİRİLYON KAZANÇ SAĞLADIK
Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, görevde olduğu geçen dönem bu teknikte bulunan araçları başka şehirden bir süreliğine kiraladığını belirterek yüksek meblağlar ödendiğini belirterek, “şehrin tüm cadde ve sokaklarında yapılacak olan bu asfalt kaplama çalışmalarında bu araçların yeniden kiralanması düşünüldüğünde 900 trilyon gibi bir maliyetle çıkacaktı. Ancak biz bu aracı 5 trilyon ile belediyemize kazandırarak belediyemizi de büyük bir külfetten kurtarmış olduk” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum