Çağlayan Memurlar AB Projesinde

Isparta’da 2003 yılında kurulan ve bu zaman zarfında kendini her geçen gün geliştiren Çağlayan Memurlar Derneği başarılarına bir yenisini ekledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ekim 2012 10:48
Çağlayan Memurlar AB Projesinde

Konuyla ilgili yapılan açıklamada Sosyal sorumluluk projelerinde her türlü desteği veren dernek Kısa adı Grundtvig olan Avrupa Birliği HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMINA SANAT YOLU İLE EĞİTİM adı altında bir proje hazırlayarak başvuruda bulunmuştur.Kabul edilen projeye Polonya ve Romanya’nın da katılması ile çalışmalar başlamıştır.Şubat ayında POLONYA ya 16 kişilik uzman bir ekiple çıkarma yapan dernek proje planlamalarını yapmış ve ülkeye döndüğünde proje konusuna bağlı kalarak ebru ve entsruman kursları düzenlemiştir.Geçtiğimiz hafta Romanya ve Polonya ekipleri 12 kişi ile ülkemizi ziyaret etmiş ve ilimizde 5 gün ağırladık.

Bu ziyarette hem Türkiye ayağında yapılan projeler gösterilmiş hem de Isparta’mız en iyi şekilde temsil edilmiştir.

SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Ebru Kulübünden Öğretim Görevlisi Halit ÖZDAMAR ın katkılarıyla Ebru Kursu düzenlenmiştir.Osmanlı Sanatı olan ebruyu çok beğendikleri ve böyle bir kursun Warshova’da düzenlemek istediklerini belirttiler.

Vali Memduh OĞUZ makamında ziyaret edilmiş ve Vali BEY bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etmişlerdir.

Çağlayan Memurlar Derneği başkanı Mehmet TUNÇ derneğin amaçlarını özetlerken : Ülkesini seven, sosyal sorumluluk taşıyan, aydın, bilgi çağının gerektirdiği her türlü olanakla donatılmış, birbirini destekleyen, birbirinin gelişimine katkıda bulunan, mesleki, sosyal ve kişisel gelişime katkıda bulunan, benzer meslek grupları bir araya getirerek bir sinerji oluşturmalarını sağlamaktır Bizler, amatör bir ruhla profesyonelce çalışmalara imza atmak için sosyal ve mesleki hayatta ben de var olmak istiyorum diyenlerin toplandığı bir derneğiz.

Yaptığımız Uluslararası projelerde ise proje konusuna verdiğimiz önem kadar hem ülkemizi hem ilimizi en iyi şekilde tanıtmaya ehemmiyet göstermekteyiz.

Ayrıca proje kapsamında bir Türk Osmanlı sanatı olan Ebru sanatını da ortaklarımıza tanıtıyoruz .Devam eden bu proje Nisan 2013 de Romanya da final toplantıları ile sona erecektir.

Takip ettiğimiz ve hazırlandığımız uluslararası projeler vardır. Bundan sonrada her türlü eğitim ve sosyal sorumluluk projelerinde en etkin şekilde bulunacağız” denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.