Çağlayan Memurlar Romanya'da

Çağlayan Memurlar Derneği koordinatörlüğünde yürütülen A.B Grundtvig (Yetişkin Eğitimi) projesi kapsamında dernek üyeleri 10 Kişi ile 7-12 Nisan tarihlerinde Romanya ziyaretinde bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Nisan 2013 17:11
Çağlayan Memurlar Romanya'da

Proje ortakları olan Romanya ve Polonya ekipleri ile temaslarda bulunmak üzere Bükreş ‘e giden dernek üyeleri Isparta da yaptığı yetişikin eğitimine yönelik faaliyetleri çeşitli sunumlarla ve konferanslarla anlattılar.

Dernek Başkanı Mehmet Tunç yapılan bu ziyaretlerin önemine vurgu yaparak Bu yıl yapılan faaliyetlerin A.B projesi kapsamında ‘’ Sosyal yönden dezavantajlı kesimlere Sanat Yolu ile eğitim ‘’ temasında olduğunu söyledi.

Yapılan sunumlardan hem bizler hem proje ortakları en üst seviyede bilgi alışverişi sağlandı.

Derneğimizin Isparta da yaptığı faaliyetlerden bilgi almak isteyen biri ulusal 2 farklı televizyon kanalına demeç verildi.

Projeden ve faaliyetlerimiz hakkında bilgi almak isteyen Romanya Cezaevleri Genel Direktörü Antonescu Florin makamında dernek üyelerini kabul etti. Yapılan görüşmede Çağlayan Memurlar Derneğinin yürüttüğü bu projeden ve proje ortağı olduklarından dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler. Ayrıca geçmiş tarihte Osmanlı İmparatorluğunun da Romanya topraklarında hüküm sürdüğü ve o zamandan beri Türkiye yi kardeş ülke olarak gördüklerini de ifade ettiler.Yapılan bu görüşmede Romanya cezaevlerinde yatan Türkiye vatandaşı tutuklularında bulun duğu , bunların şartlarının iyileştirilmesi ve hükümleri kesinleşmiş olanların Türkiye ye tahliyesinin hızlandırılması konularında Antonescu Florin beyden söz alındı. Bükreş te yapılan temaslar hakkında bilgi vermek maksadı ile Romaya Başkonsolosu Hasan Akdoğan bey makamında ziyaret edildi. Ziyaretin ve faaliyetlerimizin önemli bir sosyal görevi yerine getirdiğine değinen Başkonsolos Akdoğan her türlü destek için büyükelçiliğin hazır olduğunu ifade ettiler. Gezi kapsamında Bükreş te bulunan Galiçya cephesinde şehit olan Türk Askerlerinin bulunduğu Şehitliğe vefa ziyeretinde bulunuldu. Bölgede eğitim veren , Avrupa Birliği akreditasyon belgesi olan ve öğrencilerine haftada 5 saat zorunlu Türkçe dersi veren Lumina eğitim kurumları ziyaret edildi.Ayrıca Dernek başkanı Tunç bu proje ile Isparta kamu kurumlarında çalışan 24 farklı arkadaşın Polonya ve Romanya ülkelerini ziyaret ettiklerini bilgi ve tecrübe alışverişinde bulunduklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum