Çakan: Alternatif Değil, Çözümüz

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, her gelen belediye başkanının bir öncekinin yaptıklarını yıkmakla meşgul olduğunu ancak, milli görüş belediyeciliğinde kesinlikle böyle bir şey olmayacağını belirterek; “Onun içindir ki, Saadet Partisi

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ocak 2014 13:53
Çakan: Alternatif Değil, Çözümüz

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, her gelen belediye başkanının bir öncekinin yaptıklarını yıkmakla meşgul olduğunu ancak, milli görüş belediyeciliğinde kesinlikle böyle bir şey olmayacağını belirterek; “Onun içindir ki, Saadet Partisi alternatif değil, çözümdür” dedi.

Milli Görüş Belediyeciliğinin diğerlerinden farkının insanlara hizmeti ‘İbadet’, şehirciliği ise, ‘Medeniyet’ inşası olarak görmesi olduğunu vurgulayan Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, gelinen noktanın geçmişte var olan insani ve geleneksel değerlerimizin bugün kaybolmakta olmasının hayatımıza yansıması olduğunu söyledi.

ÇAKAN; “BİRİNİN DİĞERİNDEN FARKI NE?”
Çakan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Dönem dönem Isparta’nın tanıdığı şansı, fırsatı yaşayan belediye başkanların ve yönetime getirilen zihniyetlerin partilerin şehircilik ve yöneticilik bakımından birinin diğerinden daha belirgin farkı, şehre kazandırdıkları olarak neleri hatırlaya biliriz ? Hatırladığımız şey, ya vatandaşa yaptıkları eziyetleri. Ya da yapılan yolsuzluk şaibeleri.

“BİRİNİN YAPTIĞINI DİĞERİ YIKIYOR”
Zaten bu nedenlerle de kaybetmiş ve gitmişlerdir. Tabi kaybeden onlar mı oldu? yoksa Isparta mı? Onu iyi değerlendirmek lazım. İsimler ve partileri değişse de anlayış olarak baktığınız zaman her gelen mevcut işleyişi sürdürerek, ‘birinin yaptığını da diğerinin yıktığı’ bir mantıkla devam etti gitti her şey. Yani, kaptan değişse de güzergahın (rotanın) değişmediği bilinen ve yaşanan bir gerçek.

“BİZİM İÇİN HALKIMIZA HİZMET İBADETTİR”
Oysa Milli Görüş Belediyeciliğinin diğerlerinden farkı; insanımıza hizmeti ‘İbadet’ anlayışı ile şehirciliği ise, ‘Medeniyet’ inşası olarak görmesi gibi önemli bir vizyon ve bakış açısına sahip olmamızdır. Geldiğimiz nokta geçmişte var olan insani ve geleneksel değerlerimizin bugün kaybolmakta olmasının hayatımıza yansıması; şu aile içi şiddetler, cinnetler, cinayetler ve de intiharların her geçen gün artması ile daha güvensiz sokaklar, mutsuz mahalleler ve şehirlere dönüştüğüne şahit oluyoruz.

“KENTSEL YOZLAŞMADAN ÇIKIŞIN ÇARESİ BİZİZ”
Yaptıkları uygulamalar hangi kültürü inşa ediyor? Bize uymayan ve bize ait olmayan bir hayatı yaşatan şehircilik ve yöneticilik yapılıyorsa hemşerilerimize en büyük kötülük yapılıyor demektir. Biz bir seçenek değil, içine düştüğümüz toplumsal ve kentsel yozlaşmadan çıkışın tek çaresi olarak varız.

“SAADET PARTİSİ ALTERNATİF DEĞİL, TEK ÇÖZÜMDÜR”
Şayet hayat bizim adımıza kolaylaştırılmak yerine daha da zorlaştırılıyor ise, gelenek ve örflerimizi yaşamaya fırsat vermeyen modern şehircilik kabusu yaşıyorsak, bölgemizin kendine özgü zenginliklerini geliştirmek yerine köreltmişlerse yanlış bir çıkış içindeyiz demektir. Onun içindir ki, Saadet partimiz, alternatif değil, tek çözümdür” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum