Çakan’a Büyük İlgi

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, Halife Sultan ve Emre Mahallelerinde yaptığı mahalle toplantılarında büyük ilgi gördü. Çakan, toplantılarda vatandaşlara yapacağı projeleri ayrıntılarıyla anlattı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Mart 2014 12:21
Çakan’a Büyük İlgi

Saadet Partisi Isparta Belediye Başkanı Adayı Süleyman Çakan, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çakan, kamu kurum ve kuruluşları ziyaretlerinin ardından önceki günden itibaren da akşamları mahalle toplantılarına da başladı.

Saadet Partisi Belediye Başkanı Adayı Süleyman Çakan bu doğrultuda; önceki akşam Halife Sultan ve dün akşam da Emre Mahallesinde Mahalle Toplantısı gerçekleştirdi. Saat 20.30’da başlayan toplantılara; Partinin İl Başkanı Cevat Gençay, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Akbulut, İl Başkan Yardımcıları Rafet Yüksel ve Abdülbaki Özyurt ile partinin Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Üyesi adayları katıldı. Her iki mahallede de büyük ilgi gören Çakan’ın toplantıları adeta miting havasında geçti.

Saadet Partisi Belediye Başkanı Adayı Süleyman Çakan, mahalle toplantılarında yaptığı konuşmalarda özellikle önünüzdeki dönemde mutlak surette başlaması planlanan Kentsel Dönüşüm konusunda önemli açıklamalarda bulunarak vatandaşları bu konuda bilgilendiriyor. Kentsel Dönüşümde Isparta genelinde 600 bin konutun yıkılarak yeniden yapılacağını ve bunun da 1,5 milyar TL’lik bir getirisi bulunduğunu ifade eden Çakan; “Bilindiği gibi ülke gündeminde Kentsel Dönüşüm konusu var. Bu son derece önemli bir konu ve bu konudan kaçınılmaz. Ancak, Isparta’da bu konuda 3 yıllık bir gecikme söz konusu. Birçok il bu konuda önemli noktalara gelmelerine rağmen ilimizde henüz başlanmamış. Bu konudaki gelişmeler sadece ferdi müracaatlarla sınırlı. Bu konuda da baktığımızda ortada somut bir şey yok. Mevcut Başkan ve başkan adayları neler yapacaklarını kamuoyuna anlatmıyor. Bu konuda büyük rant olduğu için kimse ne yapacağını açıklamıyor. Ama biz, kendi projelerimizi açıklarken kentsel dönüşüm konusunda da neler yapacağımızı ayrıntılı olarak kamuoyu ile paylaştık. Çünkü, biz rant peşinde değiliz. Biz yemeye, yutmaya gelmiyoruz. Hizmet yapmaya geliyoruz” dedi.

20 yıldır sürüncemede kalan ve adeta yılan hikayesine dönen Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi konusuna da değinen Başkan Adayı Çakan; “Bilindiği gibi dünyada her şey gelişmekte ve yeni yeni buluşlar ortaya çıkmaktadır. Bu doğrultuda esnaflarımız da kendini geliştirmek ve ilerlemek durumundadır. Tabi bu çalışmalar sürürken esnafların gelişmesini sağlamak için de Belediye’ye düşen bir takım görevler bulunmaktadır. Zira, nasıl esnaflar veya şirketler kendi aralarında rekabet içinde iseler, Şehirler ve bu şehirlerin Belediyeleri de kendi aralarında rekabet halindedirler. Örneğin; Eskişehir’e gittiniz mi? Bir görün Eskişehir’i deniliyor. Kayseri’ye gittiniz mi? Bir görün Kayseri’yi deniliyor. Bu örnekler Konya, İzmir gibi çoğaltılabilir. İşte bunları başka illerde dedirten o ilin belediyesinin yaptığı hizmetlerdir. Isparta olarak bizim de bu duruma gelmemiz ve başka illerde örnek gösterilen bir şehir olmamız lazımdır.

Belediyeler hizmet ve yatırımlarının yanı sıra; Şehre yatırım yapmak isteyen yatırımcılara da güven vermek durumundadırlar. Oysa bu noktada şehrimize baktığımızda hayatın durma noktasına geldiğini, şehirde ticaretin kalbinin durma noktasına geldiğini görüyoruz. Bunun en bariz örneği ise 20 yıldır bitirilemeyen ve dolayısıyla hizmete sokulamayan eski adıyla Çarşamba Pazarı, yeni adıyla Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi(ITKM)’dir. Sorun sadece burasının bitirilememesi olayı ile kalmıyor. Burasının işletmecilerine bakıldığı zaman büyük şirketler ve firmalar, büyük AVM’ler ve yine il dışından büyük ticari faaliyeti olanların isimleri geçiyor. Neticede burası hizmete açılsa bile, Isparta’nın o yıllarca emek veren küçük esnafı burada ticari hizmetini sürdüremeyecek.
Isparta esnafının bu büyük şirketlerle baş etmesi, onlarla ticari rekabete girmesi mümkün değildir. Dolayısıyla, Isparta esnafı yine perişan ve yine bitik bir şekilde kalacak. Bu da ilimiz esnafının her geçen gün daha da kötüye gitmesi anlamına gelmektedir. Ben buradan esnaflarımıza açık çek veriyorum. Eğer, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde bizi tercih ederler ve biz göreve gelirsek Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi Isparta esnafının olacaktır. Buradaki işyerleri gerekirse dükkanların satıldığı müteahhitten geri alınarak esnafımıza kazandırılacaktır. Isparta’mızın en az 400 esnafı burada konuşlanarak ticari faaliyetini sürdürecektir. Eğer bizler yani milli görüş belediyeciliği göreve gelirse birinci önceliğimiz esnafı korumak olacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum