Çakmakçı Gece Gündüz Çalışıyor

CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı geçtiğimiz gün sabah Veterinerler Odasını gece ise fırıncıları ve taksicileri ziyaret etti. Her sektörü çalışma alnında dinlemeyi ilke edinen Prof. Dr. Çakmakçı projelerini anlatarak destek istedi.

Yayınlanma:
Çakmakçı Gece Gündüz Çalışıyor

Esnafı çalışma zamanında ziyaret etmeye dikkat eden CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı geçtiğimiz gün sabah Veterinerler Odasını ziyaret etti.

Yerel yönetimlerin bir görevinin de bölgede tarım ve hayvancılığı desteklemek olduğunu söyleyen Prof. Dr. Çakmakçı “bizim yerel seçimlerde ürettiğimiz projeler diğer partilerin adaylarına da esin kaynağı oluyor. Mesela biz sokak hayvanları ile ilgili bir proje anlattık ardından hem mevcut belediye yönetimi hem de diğer adaylar bu noktada proje açıkladılar” dedi.

ANLAŞAMADIĞIMIZ TEK KONU ETLİ KURU
Veterinerler ve gıdacıların yarı meslektaş sayılabileceğini ve iyi anlaştıklarını söyleyen Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı “bizim anlaşamadığımız tek konu etli kuru fasulye. İçinde et olduğu için veterinerler incelemek ister fasulye olduğu için biz gıdacılar” şeklinde konuştu.

Isparta’da özellikle Çünür Mahallesinde şehir içinde yapılan hayvancılık konusunda ki sıkıntıların yerel yönetim desteği ile çözülebileceğini belirten Prof. Dr. Çakmakçı “bizde şimdi politika olarak Amerika ve Avrupa’da vazgeçilmiş olan toplu hayvancılık destekleniyor. Oysa Avrupa’da bir aile için 10 baş sağmal büyükbaş yani toplamda 25 büyükbaşın bir aileyi geçindirmeye yeteceği belirlenmiş. Bide insanlarımıza bir iki hayvanı kredi ile vermek yerine belli alanlarda hayvancılık sahaları oluşturarak bunu başarabiliriz” diye konuştu.

ÇAKMAKÇI YİNE GECE MESAİSİNDE
Esnafa verdikleri önemi her platformda dile getiren Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı her sektörü çalışma zamanında ve yerinde ziyaret ederek sorunları dinlemeye önem gösteriyor. Prof. Dr. Çakmakçı geçtiğimiz gün gece saat 1’den sonra fırıncıları ve nöbetçi taksi yazıhanelerini ziyaret etti.

Taksi esnafı ve fırıncılarla sohbet eden Çakmakçı sorunları yerinde dinleyerek “fırıncılarımız özellikle Isparta’ya çevre ilçelerden ekmek girmesinden rahatsız. Çünkü Isparta’da zaten yeterinden fazla fırın olduğu belirtiliyor. Ayrıca un fiyatları sürekli artarken ekmek fiyatının sabit kaldığını dile getiren fırıncı esnafımız un gibi girdilerin bir organizasyonla daha ucuza nasıl mal edilebileceğini sordu. Bu noktada yerel yönetim tüm fırıncıları bir araya getirerek kullandıkları unu toplu şekilde bir yerden almaları ve iskonto yaptırmalarını sağlayabilir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.