Çakmakçı Seçmenin Sorularını Cevapladı

Seçmenin www.basasecim.com aracılığıyla CHP Belediye Başkan Adayı Lütfü Çakmakçı'ya yönettiği sorular cevabını buldu. Çakmakçı, göç, Davraz, öğrenci, işsizlik ve sanat ile ilgili tüm sorulara açıklık getirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Mart 2014 11:44
Çakmakçı Seçmenin Sorularını Cevapladı

Seçmen ile belediye başkan arasındaki iletişimde yeni bir fikir. www.basasecim.com, ADAYLARA SORU SOR bölümü ile seçmenin aklına takılan soruları belediye başkan adaylarına iletiyor.

Isparta’da kurulan Batı Akdeniz Stratejik Araştırmalar Enstitüsü’nün (BASA) kurduğu www.basasecim.com internet sitesi seçmenler için büyük bir hizmet ortaya koyuyor. Belediye Başkan adaylarının yaptıkları faaliyetleri ön plana çıkaran site, soru-cevap bölümü ile de dikkat çekiyor.

ADAYLARA SORU SOR
'Adaylara Soru Sor' bölümü ile seçmen ve aday arasında önemli bir iletişim ağı kuruyor. Akıllardaki soru işaretlerini giderme adına açılan sitenin bu önemli girişimi seçmen ve adaylar arasındaki irtibatı sağlamadaki büyük kolaylık her iki taraf için de beğeni topluyor.
www.basasecim.com aracılığıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan Adayı Lütfü Çakmakçı'ya iletilen sorular cevabını buldu.

Öte yandan CHP Belediye Başkan Adayı Lütfü Çakmakçı ve MHP adayı Yusuf Ziya Günaydın kendilerine yöneltilen soruları cevaplarken, AK Parti Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş henüz sorulara cevap vermedi.

İŞTE BAŞKAN ADAYI ÇAKMAKÇI'YA
YÖNELTİLEN SORULARIN CEVAPLARI
SORU 1- Merhaba Lütfü Bey, ben Süleyman Güler, öğrenimimi Süleyman Demirel Üniversitesi'nde sürdürmekteyim. Sizin geçmişinize bakarak öğrenciyi anlayacağınız kanaatine vardığımdan dolayı bu soruları sorma cesaretinde bulunuyorum. Her şeyden önce Isparta bir öğrenci şehri ve şehrin en önemli gelir kaynağı olması bir gerçek. Size üç önemli konu hakkında sorum olacak. Birincisi öğrencinin barınma koşullarıyla ilgili biliyorsunuz ki barınma konusunda şehirde hummalı bir özel sektör çalışması(apartlar) var. Bunların faaiş fiyatlarıyla ilgili bir çalışmanız olacak mı?. İkincisi iş konusu Isparta öğrenci şehri demiştik ve her öğrencinin maddi durumu iyi değil, hem okuyup çalışmak zorunda kalabiliyorlar. Esnaflarda bu durumdan yararlanarak öğrenciyi çok düşük fiyatlarda çalıştırıyorlar. Bu konu hakkında bir yaptırımınız olacak mı?. son olarak, belediyede öğrenci sorunları(iş, okul, barınma, vs) konusunda bir masa kurmayı düşünüyor musunuz veya planınız var mı?. Eğer bir cevap yada daha detaylı konuşma fırsatımız olursa sevinirim. Seçim çalışmalarınız da kolaylıklar ve başarılar dilerim. Teşekkürler.

CEVAP 1- Sayın Güler; rektörlük yapmış olmam nedeniyle olaya iki taraflı bakabileceğime inanıyorum. Öncelikle apart sayısının artmasıyla beraber zamanla kiralar düşecektir. Önümüzdeki dönemde -2 yıl içinde- en az 8 bin kişiye iş imkanı hedefliyoruz. 5 yılda bu rakam en az 20 bin kişi olacak. öğrencilerin düşük ücretlerle çalıştırılmaması için gereken yapılacaktır. Belediyemizin kapıları herkese sonuna kadar açık olacaktır. Her çarşamba gününü halka ayıracağım (halk günü). Ayrıca halkımın sesini ve sıkıntılarını duyabilmek maksadıyla telefon, internet vb. her türlü imkanı sonuna kadar kullanacağımı bilmenizi isterim. Sizler olmadan, halkı dinlemeden ben bilirim ben yaparım demekle belediye başkanlığı yapılacağına inanmıyorum.

SORU 2- Sayın başkanım bildiginiz gibi ıspartada daire fiyatlarına kimse ulaşamıyor. Ulaşanlar ya esnaf yada çift maaşlı ben arkadaşlarımın sorusu olarak soruyorum. Isparta'da TOKİ düşünüyormusunuz mesala ben denizlide yaşadım 2008 de 300-400 lira idi kiralar başkan zeybekçi 3 er bin adet 9000 toplukonut birde belediye evleri sürdü kiralar yarıya ev fiyatlarıda % 30-40 lara geriledi ve herkes ev sahibi oldu sizin düşünceniz nedir?

CEVAP 2- Sevgili arkadaşım; Isparta'da öncelikle bir şehir gelişim planı hazırlayarak halkın onayına sunacağız. Böylelikle hem yeni yapılaşma alanları açacağız hem de yapılacak yeni binalar ile herkesin daha ucuza ev sahibi olmasını ve dolayısıyla kiraların düşmesini sağlayacağız.

SORU 3- Kültürel alanda da güzel çalışmalar yapacak mısınız? Üniversite şehri olmasına rağmen doğru düzgün kültürel hiç bir faaliyet yok.

CEVAP 3- Sevgili arkadaşım; kültür ve sanatsal faaliyetler olmazsa olmazımız olacak. Rektörlüğüm zamanında Antalya'dan her hafta sanatçılar gelerek konserler verirdi. Bunu bir örnek olarak kabul etmenizi rica ediyorum.

SORU 4- Bildiğiniz üzere Isparta'mız göç veren ve işsizliğin artık alarm verir hale geldiği bir ildir. Bu konuyla ilgili çözüm öneriniz nedir çok merak ediyorum

CEVAP 4- Sevgili arkadaşım; Isparta ile ilgili olarak en çok kaygı duyduğum konuyu sormuşsunuz. aday olduğum günden bu yana hep aynı konuyu işliyorum. Isparta'yı büyütemezsek, göçü durduramaz isek küçülür kasabaya döneriz. Isparta'yı nasıl büyüteceğimizi sürekli olarak basın yoluyla anlatıyorum. Hazırladığımız projelerde 2 yıl içinde 8 bin kişiye iş imkanı oluşturacağımızı açıkça söylüyorum. Bu rakam 5 yıl içinde en az 20 bin olacaktır. Projelerimizi takip etmenizi rica ediyorum.

SORU 5- Davraz Kayak Merkezi Isparta için büyük bir nimet. Bunu fırsata dönüştürmek için bir çalışmanız var mı?

CEVAP 5- Sevgili arkadaşım; Davraz Kayak Merkezi'ne ilk özel tesisin rektörlüğüm zamanında SDÜ tarafından kurulduğunu hatırlatmak isterim. Davraz bizim için çok önemli bir yer. Özellikle çocuklarımıza kayak sporunu sevdirmek, sporcular yetiştirmek açısından belediye tüm imkanlarını kullanacaktır.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.