Çakmakçı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Çakmakçı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Temmuz 2018 18:07
Çakmakçı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Eski Baro Başkanı avukat, İl Danışma Meclis Üyesi Güngör Çakmakçı son yolculuğuna uğurlandı. Avukat Güngör Çakmakçı için ilk tören Isparta Barosu tarafından yıllarca görev yaptığı eski adliye binası bahçesinde düzenlendi. 

Adliye bahçesindeki törende konuşan Baro Başkanı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu,  “Isparta Barosu ve camiası olarak çok üzgün ve üzüntülüyüz. Güngör Çakmakçı’yı anlatmak çok zor. Türkçedeki kelimelerin kifayetli geleceğini düşünmüyorum. Çok dolu dolu yaşadı. Çok büyük değerler bıraktı. Öncelikle Isparta Barosunu bıraktı. Ben Isparta Baro Başkanı olarak kendisine müteşekkirim. Rahmetli babamın arkadaşı, kendisinden çok şey öğrendim. Ben Güngör ağabey değil, amca derdim kendisine. Güngör ağabey çok önemli bir değer, hem musiki yönü var. Hem siyasi yönü var, hem hukuk adamı ve avukat. Hangisini ele alsak belki saatler yetmez. Ama en önemli olan 1958 yılında kurulmuş olan Isparta Baro Başkanlığını, tescilli bir baro haline getirmesi benim için en önemli değerdir” dedi.    

BİZ ONU DOLU DOLU YAŞADIK 

Güngör Çakmakçı’nın oğlu Hilmi Çakmakçı ise “Toplumumuzun erozyona uğrayan değerlerinden biriside vefadır biliyorsunuz. Bu gösterilmiş vefa bizi çok çok mutlu etti. Başta Gökmen Bey olmak üzere, diğer tüm devlet büyüklerimize hoş geldiniz diyorum. Babamla ilgili bazı şeyleri anlatmak mümkün olmuyor. Dolu dolu yaşamak gerekiyor. Çok şükür biz onu dolu dolu yaşadık. Bundan sonrada onu meslektaşlarının ve aktif yaşamında onu tanıyamaya, genç yolun başında olan meslektaşlarının onu hatıralarıyla yaşatacağına inanıyorum. Dualarınızın babamdan eksik olamamasını rica ediyorum.Hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

MESLEK AŞKI 

Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, Avukat Güngör Çakmakçı’yı dört yıl önce Isparta’ya tayin edildiğinde tanıdığını belirterek “Herkesi tanırız ve kafamızda bir imajıyla kalır. Benim kafamda Güngör Çakmakçı entelektüel ve dürüst bir insan. İyi bir hukukçu nasıl olunur derseniz Güngör abiyi örnek alın. Ben 4 sene önce geldiğimde 82 yaşlarındaydı, giyimine bakıyorsunuz, konuşmalarına bakıyorsunuz, davranışlarına bakıyorsunuz hepsi on numara. Bir hukukçu böyle olur. Örnek alınması gereken biri varsa o da Güngör abidir. Bu süre de bana Isparta Barosu’nun Denizli Barosundan ayrılarak nasıl kurulduğunu da heyecanla anlatmıştı. İşte meslek aşkı budur 80 yaşına gelmiş olsa bile o günleri aynı heyecanla anlatmaktır. Düzgün davranıp gençlere örnek olabilmek. Ben kendisini tanıdığım için çok mutluyum. Kendisine rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum” dedi.

“HEY YUSUF ZİYA…”

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Güngör Çakmakçı’nın öngörülü bir kişi olduğunu belirterek “Güngör abi çok güzel bir şekilde anlatılıyor. Keşke hepimizin arkasında böyle anlatılsa, böyle güzel konuşulsa. Şu anda ne mutlu Güngör abiye. Şimdi Güngör abiyi anlat dediğiniz zaman, ben kendisiyle 45 yıldan bu yana yakından muhatap oldum ve görüşebildiğim kimseydi. Anlatmaya başlarsam çok fazla sürecek. Ben  öngörü konusuna girmek istiyorum. Güngör abinin diğer insanlardan farklı olduğunu düşündüğüm yanı öngörüsü kuvvetli bir insan. Bir zamanlar milletvekilliği yaptı. Meclisi kendine yöneltti ve dinletti. Büyük nüktedanlar yaptı. O yaptığı nüktedanlar tarihe yazılmıştır. Orada bir püf nokta var. Sizlerde belki farkına varmışsınızdır. Yürüyüş tarifi yapar mecliste ama içersinde neşeli bir şekilde yapılması gereken hizmeti ve anlamı sunar. Yani nüktedan hizmet demektir. Benim dikkatimi çeken yönü bu. Benimle bir anısı var, bundan39 yıl önce, mimar çıktım. Adliyede işim vardı. Orada ki koridorda bekliyordum .Merdivenlerden Güngör abi çıktı ve koridorları inletecek şekilde bağırıyor “heey Yusuf Ziya  geleceğin belediye başkanısın sen” diye söyledi. Bende ondan 35 yıl sonra belediye başkanı oldum . Öngörülü bir adamdı. Allah rahmet eylesin” ifadelerini kullandı. 

Güngör Çakmakçı’nın naaşı Adliye bahçesindeki törenin ardından omuzlara alınarak Mimar Sinan Camiine götürüldü. Mimar Sinan Camiinde kılınan cenaze namazına Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Cumhuriyet Başsavcı M. Kemal Çokdinç, AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu, CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü, siyasi parti temsilcileri, iş ve siyaset dünyasından çok sayıda tanıdık sima katıldı. Özellikle il dışından eski meslektaşları da Çakmakçı'yı son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.