Çakmakçı’dan 3. Yaş Akademisi Projesi

CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Çakmakçı, kahvelerin okuyan ve bilgi edinmeye çalışan insanlarla doldurulması gerektiğini belirterek, “CHP olarak 3. Yaş Akademisi ile Isparta’nın sorunlarını kahvelerde tartışan, insanca yaşamayı talep eden bir toplum

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ocak 2014 17:19
Çakmakçı’dan 3. Yaş Akademisi Projesi

Isparta Kahveciler Meşrubatçılar Otelciler ve Hancılar Esnaf Odası’nın Genel Kurul toplantısına katılan CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, kahvelerin okuyan ve bilgi edinmeye çalışan insanlarla doldurulması gerektiğini belirterek, “CHP olarak 3. Yaş Akademisi ile Isparta’nın sorunlarını kahvelerde tartışan, insanca yaşamayı talep eden bir toplum oluşturacağız.” dedi.



Isparta Kahveciler Meşrubatçılar Otelciler ve Hancılar esnafının sorunlarının genel olarak irdelenmesi gerektiğine dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, “Çünkü yapay bir ekonomik oluşum var. Esnafın sanatı başka yerlere aktarılıyor, küçük esnaf yok edilmeye çalışılıyor. Esnafımız için devlet desteklerinin yeterli olmadığını söyleyebiliriz. Çünkü küçük esnaf artık yeterli desteği göremiyor. Toplumlar değişiyor, dünya değişiyor. Tarım toplumundan sanayi toplumuma, sanayi toplumundan bilgi toplumuna geçiş var. Bizim buna ayak uydurmamız lazım” diye konuştu.

ESNAFI YAŞATAMAYAN TOPLUMLAR
YAŞAMA ŞANSINI KAYBEDERLER
Isparta’daki tüm kahvelerde kütüphane oluşturulması ve internet ortamlarının bulunması gerektiğini ifade eden Çakmakçı, “Bugün gençlerimiz internet başından kalkmıyor. Bizim bu konuya bir çözüm bulmamız gerekiyor. Biz CHP olarak belediyeyi aldığımız takdirde 3. Yaş Akademisini tüm kahvelerde uygulamak istiyoruz. Gençlerimizin kahvelerde internete bağlanabileceği ortamları oluşturacağız. Kahvelerimizi bir kütüphaneye çevirerek, orayı okuyan ve bilgi edinmeye çalışan insanlarla dolduracağız. Bizim kaybedecek zamanımız yok. Gerçekte Türkiye’nin konuştuğu bir Isparta oluşturalım. Esnafı yaşatamayan toplumlar yaşama şansını kaybederler. Buna emekliyi ve köylüyü de dahil etmeliyiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak 3. Yaş Akademisi ile Isparta’nın sorunlarını kahvelerde tartışan, insanca yaşamayı talep eden bir toplumu oluşturacağız.” ifadelerini kullandı.



ÇAKMAKÇI, DERE MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU
Isparta Kahveciler Meşrubatçılar Otelciler ve Hancılar Esnaf Odası’nın Genel Kurulu’nun ardından Dere Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Çakmakçı, burada vatandaşların sorunlarını ve isteklerini dinledi.
Seçim sonrası Dere Mahallesi’nin göz ardı edildiğini belirten vatandaşlar, “Biz bu yıl oy kullanmaya gitmeyi düşünmüyoruz. Burası birçok partiyi destekledi. Seçim öncesi mahallemize gelip, sorunlarımızı dinliyorlar. Seçim sonrası Keçeci Mahallesi’nden yukarıya çıkmıyorlar. Burası köyden beter hale geldi. Futbol sahamız, basketbol sahamız vardı. Hepsini söküp götürdüler.” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı ise, her 3-4 ayda mahallelerde toplantılar düzenlemek istediklerini, Dere Mahallesi’nin kesinlikle göz ardı edilemeyeceğini söyledi. Çakmakçı, “Gelinen noktada parayı tanrı yaptılar. İnsanlarda artık birliktelik kalmadı. Komşuluk ilişkisi kalmadı. Isparta her şeyiyle cennet bir şehir. Fakat biz Isparta’ya sahip çıkmazsak bu cennetten mahrum kalırız.” ifadelerini kullandı.



KADIN KOLLARI’DA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
Mahallelerde ev ziyaretlerinde bulunan CHP Kadın Kolları Başkanlığı, yine Dere Mahallesi’ndeki evleri ziyaret etti. Daha önce Ak Parti’yi ve MHP’yi desteklediğini söyleyen vatandaşlar, her iki belediye başkanından da hizmet göremediklerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.