Çakmakçı’dan Birliktelik Vurgusu

CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, İl Başkanı Vedat Şenol ile parti üyeleri, Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü 135. Şube Şefliği’ni ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ocak 2014 17:36
Çakmakçı’dan Birliktelik Vurgusu

CHP Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, yerel seçim öncesi çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Esnaf ve mahalle ziyaretlerinin yanı sıra kurum ve kuruluşları da ziyaret eden Çakmakçı’nın yeni bir durağı da Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü 135. Şube Şefliği oldu. İlk olarak

İnşaat Mühendisi Adem Aydemir’i ziyaret eden Çakmakçı, ardından da Karayolları personeliyle bir araya geldi. Isparta’nın önemli sayılabilecek sorunlarına değinen vatandaşlar, eski binaların onarılmasını, mahallelerin yeteri kadar temizlenmediğini, işsizlikle ilgili sıkıntıları ve Köy Garajı’na ilişkin sorunları dile getirdi.

ÇAKMAKÇI ESKİŞEHİR ÖRNEĞİNİ VERDİ
İlk olarak eski binalara ilişkin soruyu yanıtlayan CHP Belediye Başkan Adayı Çakmakçı, “Her şeyden önce yapılması gereken şey, imar planıdır. Siz gerekli imar planınızı yaparsınız, gerekli projenizi hazırlarsınız ve Anıtlar Kurulu’na başvurursunuz. Isparta’nın sorunu bugüne kadar Anıtlar Kurulu’na herhangi bir proje ile gidilmemesi. Bu nedenle de eski yapılara dokunulamıyor. Örneğin Eskişehir’de tarihi yapılar Anıtlar Kurulu’ndan izin alınarak gerekli onarımlar yapıldı. Şu anda da harika görünüyor. Biz bunu Isparta’da da yapabiliriz. Yeter ki bunun için girişimlerde bulunalım.” dedi.
BİRLİKTELİK OLURSA ISPARTA’NIN SIRTI YERE GELMEZ
Isparta’da BAKA ve TKDK gibi destekleyici kurumların olduğunu dile getiren Çakmakçı, “Isparta proje üretmiyor. BAKA’ya tek bir proje verilmemiş. TKDK’nın verdiği desteklerden yararlanılmamış. Biz belediyeye geldiğimiz zaman yaptığımız projelerle yapacağımız işlerin maliyetini buralardan çıkartacağız. Yani birçok projeyi oraya mal edebiliriz. Önemli olan kurumlar arası iletişimdir. Bugün belediye, valilik ve üniversite bir araya gelir, ortaklaşa çalışırsa Isparta’nın sırtı yere gelmez. Biz çalışmalarımızda ne yapacaksak, bunu birlikte yapacağız. Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket edeceğiz.”ifadelerini kullandı.

ITKM İÇİN MÜCADELEMİZİ VERECEĞİZ
Köy Garajı’nın eski yerine gelmesi gerektiğini belirten Çakmakçı, “Isparta’da büyük bir kayıp var. Köy Garajı’nın eski yerine getirilmesi gerekiyor. Ben bunu söyledim. ‘Peki nasıl olacak, orası Kadıahmetoğlulları’nın, vermezler.’ diyorlar. Belediye isterse burayı alır. Biz burayı halka mal etmeliyiz. Eğer edemezsek esnafı yok ederiz. Buranın yeniden halka verilmesi içinde gereken hukuk mücadelesini veririz. Bu 5 yıl 10 yıl da sürse, bir şekilde burayı geri alacağız.” diye konuştu.

Bazı bölgelerde çöplerin toplanmadığına ve gerekli temizliğin yapılmadığına ilişkin sorunlara değinen Çakmakçı, Isparta’nın pırıl pırıl bir şehir haline gelmesi için çalışacaklarını ifade etti.

İşsizlikle ilgili de konuşan Çakmakçı, “Biz balık yemeyi değil de balık tutmayı öğreteceğiz. İnsanlarımız her torbaya oy vermemeli. Bu bizim içinde geçerli, bir torba için bize de oy vermeyin. Isparta’da önemli projelerimiz olacak. Belediye olarak halka önderlik edeceğiz. Tarım ve hayvancılığa önem vereceğiz. Onlara ön ayak olup, bu alanda büyümeyi hedefliyoruz. Fakat her şeyden önce birlik ve beraberlik istiyoruz. Ortak akılla hareket etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum