Çakmakçı'ya 11 Kontenjan

Cumhuriyet Halk Partisi Örgütleri, Isparta Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı'ya meclis üyeliği için 11 kontenjan verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Aralık 2013 23:24
Çakmakçı'ya 11 Kontenjan

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Isparta Belediye Meclis Üyeliği ve İl Genel Meclis üyeliği adaylığı için ön seçim yapılıyor.

Gizli oy, açık tasnif usulü ile gerçekleştirilecek seçimde 1400 Merkez İlçe üyesi oy kullanacak.Cumhuriyet Halk Partisi'nde Isparta Belediye Meclis Üyeliği için Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı'ya 11 kontenjan verildi. Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı'nın bizzat kendisinin belirlediği bu isimler ön seçime girmeyecek. Kontenjan üyeler listenin başlarında yer alacak.

Ön seçimden çıkacak meclis adayları ile karma bir meclis üyeliği listesi yapılacak.CHP'de Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı'ya verilen 11 kontenjanın 10'u belirlendi. Belediye Başkan Adayı Çakmakçı, kontenjanı olarak belirlediği bu isimleri parti örgütüne bildirdi. Kontenjandaki isimler bugün yapılacak olan ön seçime girmeyecek.

ÇAKMAKÇI KONTENJANINI BELİRLEDİ
CHP Belediye Başkan Adayı Çakmakçı'nın meclis kontenjanında tanınmış isimler bulunuyor. Merhum Bülent Ecevit'in başbakanlığı döneminde Isparta'da DSP başarılı ve yapıcı İl Başkanlığı görevinde bulunan Necmettin Akşahin, Çakmakçı'nın kontenjanları arasında yer alıyor. Yine SDÜ'nün efsane Genel Sekreteri, Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı'nın rektörlüğü döneminde sağ kolu olarak bilinen Ahmet Tevfik Köse de kontenjan listesinde yar aldı. Belirlenen 10 kişilik kontenjan listesindeki diğer isimler şöyle sıralanıyor:-Ali Fuat Çetinkaya-Avukat-Erdal Aydoluner-Doktor-Ali Çoban-engelli vatandaş-Semiramiz Karataş-Dr. Mehmet Karataş'ın eşi, emekli memur.-Turan Silleli-Emekli Albay-Esnaf-Ünsal Çankaya-Ünal Çankaya'nın oğlu-Avukat-Vedat Özbalcı-İşadamı-Muharrem Sağlam-Giysi Giyim-esnaf.Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı'nın 11. meclis üyesi kontenjanının önümüzdeki günlerde belirleneceği bildirildi.

MECLİS SIRALAMASI ÖN SEÇİMLE BELLİ OLACAK
Öte yandan CHP'de belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyeliği adaylığı için ön seçim yapılacak. Gizli oyla yapılacak seçimlerde 1400 merkez ilçe üyesi oy kullanacak. CHP'de yapılacak ön seçim için belediye meclisine aday 11 kişi yarışacak. Partililerin vereceği oylara göre bu adaylar arasında bir sıralama yapılacak. Liste oluşturulurken bir Çakmakçı'nın kontenjanından bir de ön seçimden çıkan adaydan yazılacak. Bugün yapılacak ön seçimde yarışacak belediye meclis üyesi adayları şunlar:
Ahmet Demirel
Hacer Özen
Leyla Havva Güzelcan
Mustafa Ünlü
Nurettin Ünsal
Sevgi Kürkçü
Sabriye Aydın
Ümmühan Danacı
Handan Baygın
Nuran Çöleri
Reyhan Kantay.

LİSTE BAŞI EMEKLİ DEFTERDAR
CHP'de Merkez İlçe İl Genel Meclisi üyeliği için de ön seçim yapılacak. İl Genel Meclisi üyeliği adaylığı için emekli Defterdar Fevzi Gönüllü, Hakkı Kutluay ve Mustafa Yıldız aday oldu. CHP'de liste başı için emekli Defterdar Fevzi Gönüllü'nün adı geçiyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum