Çalışan Emekli Muradına Erdi

Çalışan Emekli Muradına Erdi

Yayınlanma:
Çalışan Emekli Muradına Erdi

Çalışan emeklilerden Sosyal Güvenlik Destekleme primi kesilmesi uygulaması kaldırıldı. Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Abdülkadir Ersal çalışan emeklilerin muradına erdiğini söyleyerek mart ayından itibaren çalışan emeklilerin kesintisiz tam maaş alacaklarını söyledi.

Yaşlılık veya emekli aylığı bağlandıktan sonra çalışmaya devam edenlerin (Ticari veya serbest meslek kazancı sebebiyle gelir vergisi mükellefi olan veya vergiden muaf olmakla birlikte Esnaf ve Sanatkar Siciline kayıtlı veya anonim şirketlerin yönetim kurulu üyesi ortağı, sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin komandite ortakları, diğer şirket ve donatma iştiraklerinin ise tüm ortakları) aylıklarından kesilen sosyal güvenlik destek primi kesintisi kaldırıldı. Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, konuyla ilgili bilgi verdi. Çalışan emeklilerin maaşlarından Şubat ayında da kesinti yapıldığını belirten Ersal, Mart itibariyle maaşların yüzde 10 artacağını ifade etti.

Abdülkadir Ersal, şunları söyledi: “SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı’ndan emekli olup da işyeri açan kişilerin maaşlarından 7 Haziran öncesinde yüzde 15 sosyal güvenlik destek primi kesiliyordu. Seçimden önce Sayın Başbakan yüzde 10’a düşürmüştü bu primi ve seçimden sonra da yüzde 10’u da kaldıracağını beyan etmişti. Bu sözde yerine getirildi. 29 Şubat itibariyle sosyal güvenlik destekleme primi işyeri sahibi olan emeklilerimizin maaşlarından artık kesilmeyecek. O da emeklimize ocak ayında verilen zamlarla birlikte zam gibi oldu. Emeklilerimize bu şekilde toplam 150-200 lira ilave almış oldu. Bu da emeklimiz için sevindiricidir. Çünkü 150-200 lira az bir para değildir. Hiç olmazsa iş yapan emeklimizi caydırıcı yöntemlerden vazgeçirmiş olur hem de ülke ekonomisine katkı sağlanmış olur.”

Öte yandan genel seçimler öncesinde siyasi partilerden bazı taleplerde bulunduklarını kaydeden Ersal, “Emeklimizin maaşının yetmediği, zor şartlar altında geçindiğini belirtmiştik. Sayın Başbakan bu konuda ilk seçimde bazı kesimlere 100 lira zam vermişti. Ancak bu rakam 1100 liradan fazla maaş verilmemişti. Sayın Başbakan 26 Ekim’deki Ankara’daki kongremizde her emekliye 100 lira zam yapacağını ve tüfeden çıkan farkı da Ocak ayında vereceğini belirtmişti. Biz bunları aldık. Bu emeklimiz için yeterli değil. Ama geçmiş dönemdeki durumlara bakarsak emeklimiz bir nebze rahat nefes almış oldu.

Bizi tüfeden çıkarmalarını istiyoruz. Tüfenin ne olduğunu biz bilmiyoruz, kendileri de zaten bilmiyor. Emeklimize seyyanen zam yapılmasını istiyoruz. Emeklilerimizin arasında tüfeden kaynaklanan fark huzursuzluk yaratmaktadır. Açıyı biraz daha açmaktadır. 3 bin lira alan bir arkadaşımız tüfeden yüzde 5 alırsa 150 lira yapıyor, bin lira alan için 50 lira artış oluyor. Bu da aradaki makası iyice açıyor. Açlık sınırının altından emeklimizin kurtarılmasını istiyoruz. Açlık sınırı 1400 lira olarak tespit edilmiş. Ancak birçok emeklimiz, dul ve yetimimiz 1400 liranın çok altında maaş almaktadır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum