Çalışkan: 'Yönetim Kurulu Oluşturulamazsak İstifa Ederiz'

Isparta Emrespor’un Kulüp Başkanı İsmail Çalışkan, sahipsizliklerine isyan etti. 7 kişilik yönetim kurulu oluşturulamaz ve yapamazsak bizler yokuz,

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Haziran 2012 18:57
Çalışkan: 'Yönetim Kurulu Oluşturulamazsak İstifa Ederiz'

2. Olağanüstü Kongrede çoğunluğun sağlanmasına rağmen yönetim kurulunun oluşturulamamasına sitem eden Başkan Çalışkan, takımı dışarıdan isteyenlerinde olduğunu belirterek, “16’sına kadar destek olunmazsa biz bu kulübü vermesini de biliriz. Bunları üzülerek söylüyorum” diye tepki gösterdi.

Mahalle takımı olarak Türkiye Spor Toto 3. Ligi’ne yükselen tek takım unvanına sahip olarak ve mucizevi bir şampiyonluğa imza atan Isparta Emrespor’da 2. kez de Olağanüstü Kongre’nin yapılamaması spor camiasını üzdü.

Kongrede çoğunluk sağlanmasına rağmen yönetim kurulunun oluşturulamaması nedeniyle duygu yüklü anlar yaşandı. Bir hayli üzgün görünen Kulüp Başkanı İsmail Çalışkan, kent yöneticilerin ilgisizliğine sitem ederek, gerekli desteğin sağlanmaması halinde ilk kez istifa sinyali verdi. Ayrıca Çalışkan, duyarlığın devam etmesi halinde takıma taliplerin olduğunu ve kulübü başkalarına da verme ihtimalinin olduğunu dile getirdi.

“YAPARIZ, EDERİZ BU SÖZLER DEMODE OLDU ARTIK”

İşte Kulüp Başkanı İsmail Çalışkan’ın açıklamaları:

“Üzülerek söylüyorum, hem de çok fazlasıyla üzülerek söylüyorum. Biz bunları hak etmedik. Ben yönetim kurulu olarak bu yola 3 kişiyle başladım, 3 kişiyle bitirdim. Türkiye’de ilkleri imza atmış bir takımın başkanı olarak herkes bizlere övgüyle başlarken Isparta’da gerekli ilgi göremiyoruz. Sayın Valimizin görüşleri doğrultusunda takımımızın isminin önüne Isparta koyarak ilimize mal etme düşüncesiyle biz bunu yaptık. Tüm kenti kucaklamak istedik. Fakat 15 gündür herkes bize diyor ki biz sizin yanındayız ve arkanızdayız. Bir insanın yanında olmak çözüm değil. Bu kulübe yardım etmek bütün Isparta’nın sorumluluğu altındadır. Biz kimseden para verin demiyoruz, ama biz insanları en azından yanımızda görmek istiyoruz. Bu takım Türkiye’de mahalle takımı olarak 3. Lige çıkmış bir profesyonel takım. Ve borcu olmayan bir takım. Gönül arzu ediyor ki bu kulübe herkes sahip çıksın. 15 gündür bu 3 insanın dışında maalesef hiç kimseyi göremedik. Bu kulüp benim malım değil. Bu takım Isparta’ya mal edilmiş bir takım. Isparta’dan destek bulamadık. Yaparız, ederiz bu sözler demode oldu artık. Üzülerek söylüyorum ayın 16’sında ilk defa ağzımdan çıkıyor. Ben bu kulübü çok seviyorum, temiz bir kulüp. Temiz arkadaşlara mal olmuş, dürüst insanlara mal olmuş bir kulüp burası. Burada paranın buhar olma şansı yoktur. Zaten para yoktu bu kulüpte.

“16’SINDA SAHİP ÇIKILMAZSA BİZLER YOKUZ”

Sadece benim desteğimle bu kulüp gitmez. Ayın 16’sında yönetim kurulu olarak almış olduğumuz karar şudur. 7 kişilik yönetim kurulu oluşturulamaz ve yapamazsak, bizler yokuz, istifa ediyoruz. Bu artık son konuşmamızdır. Konuşa konuşa insanlar birbirini yıpratmasınlar. Biz değerli büyüklerimizi görmek istiyoruz. İnşallah ayın 16’sına kadar görürüz ve bu güzide kulübü kaybetmeyiz. Türkiye’de herkesin borcu var, ama Emrespor’un borcu yok. Emrespor Isparta’ya mal oldu artık. Isparta Emrespor olarak bize destek olun. BAL Ligi’nden 3. Lige çıkmak ve atmak da çok zor. Biz gerçekleri başardık, bizi Türkiye konuşur. Sadece Isparta değil. Ispartalı’nın bu takıma sahip çıkmasını bekliyorum.

“KULÜBÜ VERMESİNİ DE BİLİRİZ”

Bizi yazda kışta yalnız bırakmayanlara teşekkür ediyorum. Bu takımın önünü tıkamasınlar. Değerli insanlarımız, işadamlarımız var. Gelin birlikte olalım. Bu takımı bitirmeyelim. Açık söylüyorum bu takımın gidişatı bu. Bu takımı isteyen de var. Herkes bunu bilsin. Ama burada önemli yönetici kardeşlerim var. Biz inandık, bu takım beraber ayakta kalsın. 16’sına kadar destek olunmazsa biz bu kulübü vermesini de biliriz. Bunları üzülerek söylüyorum.”

Levent DOĞAN

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum