Çalışma Bakanlığı, düzenlemeleri tamamladı! Devletten her kesime müjde var

işçi, memur, emekli, dezavantajlı kesim, besici, çiftçi, esnaf, çalışmak isteyen genç ve kadın dâhil birçok kesime destek açıklanırken, işverenin yükünü alan çalışmalar da yeni yılın ilk günlerinde hayata geçirilecek

Yayınlanma:
Çalışma Bakanlığı, düzenlemeleri tamamladı! Devletten her kesime müjde var

Hükûmet, 2018 bütçesi kapsamında işçi ve memurdan emekliye, esnaftan çiftçiye, engelliden gençleri kadar çok sayıda karara imza attı. Yeni yılı bekleyen düzenlemelerden biri, taşeron işçilerin kadroya alınması. Çalışma Bakanlığı, düzenlemeleri tamamladı, kararın Başbakan’ın imzasından sonra genel kurula getirilmesine karar verildi. Bu da yeni yılın ilk günlerinde gerçekleştirilecek. Hükûmet bütün çalışanları ve çalışma hayatını ilgilendiren asgari ücret konusunda da işçi ve işverenle görüşmelerini yoğunlaştırdı. Enflasyon karşısında ezilmeyen, bir kişinin asgari ihtiyaçlarını karşılamaya yeten ücretin verilmesini sağlamaya çalışan hükûmet, bunun yanı sıra esnafa ve çiftçiye de yeni müjdeler açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, üreticiye 100 bin liraya kadar ‘besici desteği’ verileceğini söyledi. Bu destek, sıfır faizli kredi şeklinde olacak. Ayrıca esnaf ve sanatkarın krediye ulaşması için şartlar hafifletilecek, destekleneceği işi yapıyor olma süresi 3 yıldan 1 yıla indirilecek.Sağlık çalışanları için yapılan bir çalışmayı da Sağlık Bakanı Ahmet Demircan açıkladı. Demircan, ocak ayında doktorların maaş artışlarının içinde olacağı sağlık paketini Meclis’e getirmeyi planladıklarını söylerken, doktorların yüksek tazminat korkusunun önüne geçmek için sigorta zorunluluğundan da söz etti. Bu düzenleme ile doktorlara yıpranma hakkı getirilmesi planlanıyor. 

 

AK Parti hükûmetlerinin genişlettiği sosyal yardımlar da yeni yılda artacak. Engelliden gençlere kadar dezavantajlı kesime yapılan harcamalar artırılacak, emekli, dul ve yetim maaşlarında düzenleme yapılacak.Hükûmetin, sağlık çalışanlarının özlük hakları ile çalışma koşullarının düzeltilmesine yönelik uzun süredir yaptığı çalışmada sona gelindi. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, ocak ayı içinde doktorların maaş artışlarının da içinde olacağı sağlık paketini Meclis gündemine getirmeyi planladıklarını söyledi. Demircan, sağlık çalışanlarının çalışma ortamlarının düzeltilmesi ve düzenlenmesi için çalışma yaptıklarını açıkladı. Demircan “Doktorların özlük haklarıyla ilgili çalışmamız var. Özlük haklarını geliştirmek, emekli maaşlarını artırmak ve yıpranma payını doktorlara kazandırmakla ilgili bir çalışmamız var ve önümüzdeki ayda, ocak ayında imkân olursa sağlıkla ilgili bir yasa paketi getireceğiz. Bunun içerisinde doktorların özlük haklarıyla ilgili çalışmalar da olacak.” dedi. Edinilen bilgilere göre, Sağlık Bakanlığının yaptığı torba yasa çalışmasında doktorlara her 5 yıl için bir yıl yıpranma hakkı getiriliyor. Sağlık çalışanlarının maaşlarının artırılması ve yapılacak artıştan emekli doktorların da yararlanması öngörülüyor. Emekli doktorların maaşlarında bin liranın üzerinde artış yapılması hedefleniyor. Pakette, hekimlerin yüksek tazminatlardan çekindiği için sezaryenle doğuma yönelmesinin önüne geçmek için, hastanelere sigorta zorunluluğu getirilmesine yönelik düzenleme de yer alıyor. Sigortadan, normal doğuma bağlı olarak kadın ve çocuğun uğrayacağı maddi ve bedeni zararlar karşılanacak; sigortayı hastaneler yaptıracak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.