Çalışmalar Son Aşama Geldi

Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Ortopedik Engelliler Derneği Isparta Şube Başkanı Ramazan Erdoğan ve Durmuş Yalçın ile Otistik Bireyleri Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı Melahat Köse, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günayd

Yayınlanma:
Çalışmalar Son Aşama Geldi

Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Ortopedik Engelliler Derneği Isparta Şube Başkanı Ramazan Erdoğan ve Durmuş Yalçın ile Otistik Bireyleri Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı Melahat Köse, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette engellilerin sorunları ve bu sorunlara çözüm yolları arandı.

Ortopedik Engelliler Derneği Isparta Şube Başkanı Ramazan Erdoğan, ilk öncelikli sorunları arasında acil olarak engelli merkezine ihtiyaçlarının bulunduğunu ve tüm derneklerin burada faaliyet gösterebileceklerine değindi.

Erdoğan, “Hala erişim, ulaşım, eğitim, istihdam, gelecekle ilgili kaygılarımız çeşitli platformlarda temsil edilememe sorunlarımız devam ediyor” dedi. Kaldırım ve rampaların daha da uygun hale getirilmesini de talep eden Erdoğan, “Engelliler için engelsiz parklar yapılmalı, engelli wcleri acil bir şekilde merkezde ve umuma açık piknik alanlarında uygun ölçülerde yapılmalı” derken, belediye bünyesinde Alo Engelli belediye hattı kurulmasını istedi.

Otistik Bireyleri Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı Melahat Köse de, otistik öğrencilerin eğitim aldıkları okulun bahçesinin düzenlenmesi talebinde bulunurken, okulda 38 otistik öğrenci ile 21 öğretmenin bulunduğunu dile getirdi.

Otistik öğrencilerin eğitim gördüğü okulu inceleteceğini yapılabilecek yardımı yapmaya hazır olduklarını belirten Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Huzurevi’nin yanına yapılacak yeni bina ile de bu sorunların tamamen ortadan kalkacağını ifade etti.

Engelliler için kaldırımları düzenleme çalışmalarının devam ettiğini aktaran Başkan Günaydın, görme engelliler için de kaldırım çalışmalarının önümüzdeki günlerde başlayacağını duyurdu. Bununla ilgili olarak çalışmalarının son aşamaya geldiğini dile getiren Günaydın, şehirdeki trafik lambalarının da yine sesli ikaz ile engellilere hizmet verdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.