Çalışmalar Umut Verici

Gelendost ilçesi Esinyurt köyünde ve çevre köylerde, Eğirdir Gölünün dünü bugünü ve geleceği, değerleri, önemi, doğayla uyumlu yaşam ve iyi tarım uygulamaları konularında eğitimler veriliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mart 2013 18:43
Çalışmalar Umut Verici

Proje kapsamındaki Eğirdir Yukarı Gökdere köyüne Esinyurt köyü çiftçileri ile birlikte inceleme gezisi düzenlendi.

WWF Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) ve Siemens Ev Aletleri işbirliği ile 2008'den bu yana devam eden ve 2012 yılı itibariyle ikinci aşaması başlayan ve ikinci aşamasında Gıda Tarım ve Hayvancılık İI Müdürlüğü destekleri ile devam eden "YEDİ RENKLİ GÖLE YEDİ RENKLİ HAYAT" projesi kapsamında, Eğirdir Gölü'nün üzerindeki tarımsal kirlilik baskısını azaltmak amacıyla Gelendost ilçesi Esinyurt köyünde yürütülen iyi Tarım Uygulamaları çalışmalarında umut verici gelişmeler oldu.

İnceleme gezisine Esinyurt çiftçileri dışında Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İI Müdürü Cenk Şölen, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Suat Uçman, Doğal Hayatı Koruma Vakfı Doğa Koruma Sorumlusu Ercan Sütlü, Siemens Ev Aletlerinden Proje Danışmanı Nafiz Güder ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İI Müdürlüğü teknik elemanları da katıldı. Yukarı Gökdere köyünün örnek çalışmaları olan modern sulama sistemleri, tahmin ve erken uyarı cihazları, Tarımsal Kalkınma Kooperatifine ait Soğuk hava depoları, seçme tasnifleme üniteleri ve köyün genel yapısı incelendi.

Yukarı Gökdere köyü Muhtarı Ahmet Sarı "Bütün yapılan çalışmaları köy halkı ile beraber yapıyoruz, köyümüzdeki başarının sırrı birlik olmamızdan kaynaklanıyor" dedi.

Esinyurt Köyü Muhtarı Muammmer Çetinkaya ise "İyi tarım uygulamaları bizim ve Eğirdir Gölünün geleceği, bu işe önder olmaya kararlıyız. Ancak bütün kesimlerin bize destek olmasını bekliyoruz" dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İI Müdürü Cenk Şölen"Esinyurt köyündeki bu iyi tarım hareketini

tüm Isparta'ya yaymayı planlıyoruz. Isparta tarımının ve Eğirdir Gölünün değerlerini korumak ve tanıtmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.