Çalışmaları Gölgelemek İstiyorlar

Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Eren, “belediye başkanının çalışmalarını görmezden gelerek, ‘bir önceki dönemde daha başarılıydık’ ifadeleriyle çalışmaları gölgelemeye çalışıyorlar” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ocak 2013 15:56
Çalışmaları Gölgelemek İstiyorlar

Bir önceki dömle Yusuf Ziya Günaydın dönemini değerlendiren Eren, “Bazı kesimler Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın’ın bu dönemdeki çalışmalarını göremezden gelerek, ‘bir önceki dönemde daha başarılıydık’ diyerek Başkanı pasifize etme yoluna gitmektedirler. Böylece ya Ispartalı hemşehrilerimizi yanıltmaya ya da gündemi başka yerlere çekerek başarılı çalışmaları gölgelemeye çalışmaktadırlar.

Bundan önceki dönemde arkalarında hükümet varken belediye olarak ne yaptılar? Gözle görülür bir alt geçit yapıldı. Onunda borcunu Sayın Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ödedi.
Sayın Yusuf Ziya Günaydın yönetimi 2009 Mart ayı sonunda göreve geldiğinde 125 Milyon TL borçla karşılaştı.
Hükümet destekli bir önceki belediye yönetimi kendi dönemlerinde Maliye, SGK ve TEDAŞ’tan hiç icralık olmadılar. Bizim belediye yönetimini almamız ile birlikte, Isparta Belediyesi abluka altına alınarak icralar gönderilmeye başlandı. Her şeyimize el koydular. Bu sorunla 3 yıla yakın mücadele ettik. Bu süre zarfında 40 milyon TL’ye yakın para ödedik. Her şeyi yoluna koyduktan sonra hizmet atağına geçtik. Bunlar ne çabuk unutuldu.

Sayın Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın siyaseti ön plana çıkarmadan, Isparta için Isparta’nın kazanımları için asli görevi olmadığı halde istihdam alanları açmak için fabrikalar kurmaya başladı.
Şu ana kadar AKP iktidarı tarafından Isparta’ya bir çivi çakıldı mı? Bu eksikliği gidermek için devreye Sayın Başkanımız Günaydın girdi. Projeler üretti. Yok pahasına satılan ISBAŞ’ı hukuki büyük mücadeleler sonrasında geri aldı. BELMAŞ Bimsblok Fabrikası’nı kurdu. İnşallah Nisan’da tam kapasite ile çalışmaya başlayacak ve günde 90 bin ile 100 bin adet briket üretecek. Bu olay Isparta’mız için büyük kazanç değil mi?
Sayın Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın diğer yaptığı çalışmaları açıklamaya çalışalım;

Kurulmuş ve hali hazırda tek vardiya ile çalışmalarını sürdüren BELMAŞ Bimsblok Fabrikası için Kırma, Eleme Tesisi-Öğütme, Zenginleştirme ve Mikronize Tesisi, Doğal Yalıtım Ürünleri Fabrikası. Bunlar yeni sezonda çalışmaya başlayacak. Isparta’da 2013 Mayıs ayından itibaren fabrika bacaları tüttükçe, Ispartalı ayağa kalkacak. Isparta kazanacak.
Yeni Çarşamba Kapalı Pazaryeri şu anda bitmiş durumda. Isparta’mıza hayırlı olsun.

Batıkent Mahallesi’nde Gökkubbe Kapalı Pazaryeri ve Uluslar arası Fuar Alanı ile kapalı otopark inşaatı da birlikte yapılıyor.
Gökçay girişinde Halı ve Kilim Müzesi yapılıyor. Bu müzede sergilenecek 3200’e yakın tarihi kilimle Isparta’ya yeni bir hava gelecek.
Bunlar önemli değil mi? Bu yapılanları sizler görmeseniz de Ispartalı vatandaşlarımız görüyor. Haziran yada Temmuz ayında bu inşaatlar bittiğinde, Ispartalı hemşehrilerimiz Sayın Yusuf Ziya Günaydın’ı alkışlayacaklardır. Çünkü kendisine hizmet edeni halk takdir edecektir.
Bir de gözümüzün önünde inşaatı devam eden Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi var. AKP’nin belediye başkanlığı döneminde 2009 Şubat ayında bitecekti. Bitirilemedi. 2009 Mart ayı sonunda görevi devralan Sayın Yusuf Ziya Günaydın’ın üzerine büyük bir yük bindi. Başkanımız yılmadı, mücadele etti. Kamulaştırmalar tam yapılmamış, trafolar halledilmemiş, vakfın üzerinde arazi varken, yüklenici firmaya teslim edilmiş. Sayın Günaydın yönetimi eksik aldığı işleri tamamlama noktasına getirmiş. Bu sayede ITKM bitme noktasına gelmiştir. 2013 nisan ayında açılışı yapılacaktır.

Bu Isparta için kazanım değil de nedir? Bakan gözler görmüyor mu? Bu sizin için önemli değil ama biz Ispartalılar için önemli bir hizmet olduğuna inanıyoruz.
Biz Isparta’ya hizmet için yola çıktık. Sayın Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’yı, Türkiye’nin önemli illerinden birisi olması için projeler üretti. Aşama aşama hizmetler yapılıyor. Daha sürprizlere hazır olun.
Ana caddeler başta olmak üzere 80 km dayanıklı kalıcı asfalt döktük. Ayrıca korkmadan Isparta’ya hizmet için altyapı çalışmalarını başlattık. Şu ana kadar toplamda yaklaşık 130 bin metre altyapı çalışması gerçekleştirdik. Bu çalışmalarımız arasında 51 bin metre yağmur suyu hattı, 24 bin metre kanalizasyon hattı, 55 bin metre içme suyu hattımız bulunmaktadır. Yine yağmur suyu hatlarına bağlı olarak 5 bin 500 adet ızgara kullanılmıştır. Bu hizmet değil de nedir?
Atıksu Arıtma Tesisimizde mevcut bulunan laboratuarda ve yetkili laboratuarlarda iç izlemeye esas analizler yapılmakta olup, ayrıca ayda bir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından numune alınarak yetkilendirilmiş laboratuarlarda analiz yaptırılmaktadır. İyileştirme, yenileme çalışmaları devam etmektedir.

Toplamda 14 milyon liralık harcamayla 115 adet araç alarak büyük dev bir araç filosu oluşturduk. Yeşil Isparta’mıza bu araçları kazandırdı. Artık bu araçlar Isparta’nın öz malı olmuştur. Araçların tamamı kendilerini amorti etmiştir. Görmek ve duymak isteyenlere duyurulur.
Temizlik yönünden Isparta’nın yaşanabilir kentler arasında 1.sıraya yükselmesi için 24 saat esasıyla gece-gündüz çalışmalarına devam ediyor. Bunun karşılığında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ödül alıyor.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü de memleketimizin yemyeşil görünmesi için çalışmalarını yürütmektedir. Şu ana kadar şehrimize 630 bin fidan diktik. Bu yıl ki hedefimizi yine 100 bin fidanın toprakla buluşturulması olarak belirledik. Şehrimizi güllerle donatıyoruz. Geçen yıl diktiğimiz ve bu yıl dikeceğimiz gülfidanlarıyla toplamda 100 bin adet gülfidanı dikimine ulaşmış olacağız ve Isparta’mızı gül şehri yapacağız” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum