Cam Film Cezasına İtiraz Edebilirsiniz

Tüketici dernekleri, araçların camında film olması nedeniyle, vatandaşlara ceza kesilmesinin hukuka aykırı olduğunu ifade ederek cezaya itiraz edilebileceğini belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Kasım 2017 00:01
Cam Film Cezasına İtiraz Edebilirsiniz

Araçların camında film olması nedeniyle vatandaşlara ceza kesilmesinin hukuka aykırı olduğunu belirten Tüketicilerin Haklarını Savunma Derneği Başkanı Ahmet Salgut, "Polisler cezayı Karayolları Trafik Kanunu'nun 'görüşü engelleyecek veya kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya" diye devam eden maddeye göre kesiyor" dedi.

"YARGITAY'IN KARARI VAR"

Salgut, "Dışarıdan aracın içinin görünüp görünmemesi değil, cam filmi nedeniyle sürücünün dışarıyı göremediğine bakılmalı. Yargıtay'ın görüşü engellenmeyen cam filmi için kesilen cezanın kaldırılmasıyla ilgili kararı var" diye konuştu.

"YASAL GİRİŞİMDE BULUNACAĞIZ"

Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu (TOBFED) Genel Başkanı Serkan Bakırtaş da, "Cam filmi denilince akla siyah, aracın içini göstermeyen cam filmleri geliyor. Bunun kullanılmasına biz de karşıyız. Ancak aracın içinin rahatlıkla dışarıdan görünmesini sağlayan cam filmleri mevcut. Bu cam filmlerinin UV koruması yüzde 99 oranında. Yani sağlık açısından da güvenlik açısından da uygun. Bunlara da yasak getirilmesini anlayabilmiş değiliz. TOBFED olarak bu hatadan bir an önce dönülmesi için yasal girişimlerimizi başlatacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum