Cami Avlusunda Fuhuş ve Uyuşturucu İddiası

Vatan Mahallesi’ndeki Karakavak Camii son günlerde serserilerin uğrak mekânı haline geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Temmuz 2014 14:17
Cami Avlusunda Fuhuş ve Uyuşturucu İddiası

Camii Dernek Başkanı Çelik, tuvaletlerin demir kapılarının çalındığını ve 15-20 yaş grubu kızlı erkekli gençlerin tuvalete girerek uyuşturucu kullandıklarını ileri sürdü.

Mübarek Ramazan ayının içinde bulunduğumuz şu günlerde Vatan Mahallesi Karakavak Camii avlusunda yaşananlar duyanları hayrete düşürüyor. Karakavak Cami Dernek Başkanı Kemal Çelik, artık çaresiz kaldıkları için yaşadıklarını gündeme taşımaya karar verdiklerini ve bu konuda Vali Vahdettin Özkan’ın devreye girerek kendilerine yardım etmelerini istedi.

TUVALETLERİN KAPILARINI ÇALDILAR

3 gün önce tuvaletlerin demir kapılarının olmadığını fark ettikleri ve akabinde polise başvurduklarını anlatan Çelik, “Onlar da yapacak bir şey yok dediler. Kimin çaldığını bilmiyoruz. Sonuçta bir şey çıkmadı. 5-6 sefer camide hırsızlık oldu. Caminin içinde demir para kumbarası vardı. Onu birkaç kez patlattılar. Kilitli olduğu için içinde para olup olmadığını bilmiyoruz. 10 liraya kilidini yaptırıyoruz içinden para almadan tekrar kırılıyor. O hizmeti de kaldırmak zorunda kaldık” dedi.

BURASI ALLAH’IN EVİ, GELEMEYECEK MİYİZ DİYORLAR

Öte yandan yaşanılanların bununla kalmadığını artık caminin içinde uyuşturucu da kullanmaya başladıklarını iddia eden Çelik, şunları söyledi: “Namaz vaktine kadar cemaat kolay kolay gelmiyor. Geliyorlar, tuvalette abdest almak istiyorlar. Ama tuvaletlerde birileri oluyor. Kapıyı çalıyorlar, meşgul deniyor. Sorduğun zaman ‘burası Allah’ın evi, Allah’ın evine de mi gelemeyeceğiz, burası tapulu malınız mı?’ diyorlar. Yoğunluk olarak 15-20 yaş arası kız ve erkekler geliyor. Birkaç kez müdahale ettim. Daha da ileri gitsek darp edecekler. O yüzden karışamıyoruz.

CEMAAT TEDİRGİN

Son zamanlarda cemaatten sigara ve sigara paketi istemeye başladılar. Paketin içini boşaltıp, tuvalete giriyorlar. Orada paketin içine bir şeyler koyup, çekiyorlar. Cemaat çok tedirgin. Kesinlikle camiye tek başına gelemiyorlar. Cemaatimiz ağırlıklı olarak 65 yaş üstü vatandaşlardan oluşuyor. O yüzden birkaç kişi birleşerek camiye gelebiliyorlar. Çünkü korkuyorlar. Akşam namazından sonra ve hafta sonları cami avlusu kontrolden çıkıyor.

Bu gençlerin yüzde 80’i Vatan Mahallesi’nden değil. Ama bu mahalleden de var’’ diye konuştu.

CAMİ AVLUSUNDA FUHUŞ!

Diğer taraftan caminin avlusundan birkaç sefer gençleri fuhuş yaparken yakaladıklarını ve kovduklarını da iddia eden Çelik, “Kaç sefer tuvaletten iç çamaşırı attım. Kapıları tekrar yaptıracağız. Onlar çalıyor biz yaptırıyoruz. Şadırvanın içindeki muslukları da çalıyorlar. Bu korkunç bir şey. Sayın Valimiz ve Emniyet Müdürümüzden buranın kenar mahalle olması nedeniyle biraz daha özen göstermelerini istiyoruz. Devriye arabasının buradan geçmesi yeterli değil. Cami avlularına inip kontrol etmeleri gerekiyor.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.