“Cami istiyoruz”

“Cami istiyoruz”

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ekim 2018 10:38
“Cami istiyoruz”

Çevre Yolu üstündeki 4 bin kişilik KYK Yurdunda kalan SDÜ öğrencileri kaldıkları yurtta dini vecibelerini yerine getirebilmek için yurdun yanına Cami yapılması talebinde bulundu. 

Yurtta mescit olduğunu ancak yetersiz olması nedeniyle namazlarını Çok Amaçlı Salon’da kılmak zorunda kaldıklarını ifade eden Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrencileri, ibadet konusunda çektikleri sıkıntının bir an önce çözümlenmesini istediler. 

“4 BİN KİŞİLİK YURTLAR

ÇOK GÜZEL YAPILMIŞ” 

SDÜ’lü öğrenciler, konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada; “Bilindiği gibi, Akfen şirketi tarafından Isparta Hastanesi ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi arasındaki alana 4 bin kişilik öğrenci yurdu yapıldı. Bizler şuanda bu yurtlarda kalıyoruz. Yurtlar çok güzel ve modern yapılmış. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. 

“YURTTA İBADET YAPACAK 

MEKANLAR YETERSİZ”

Ancak, yurtlarda rahat ibadet yapabileceğimiz mekanlar yok. Var olanlar da yetersiz. Örneğin yurdun içinde bir mescidimiz var. Çok küçük ve dar olduğu için burada ancak 50 dolayında kişi namaz kılabiliyor. Yani, son derece yetersiz. Bu nedenle bizde yurttan battaniye ve benzeri sergiler getirerek yurdun Çok Amaçlı Salonuna serip üzerinde namaz kılarak ibadetlerimizi yapabiliyoruz. 

“BU CAMİDEN SADECE 

ÖĞRENCİLER YARARLANMAYACAK” 

Bu nedenle, bu konuda yetkili olan herkese sesleniyoruz. Yurdun hemen önündeki boş alana Cami yapılmasını istiyoruz. Bu alan cami yapmaya son derece müsait ve büyük. Hatta, caminin çevresine yeşillik alanlar da yapılarak buralara banklar ve kamelyalar da konulabilir. Böylece, burada kalan binlerce öğrencinin sosyal aktivitede bulunabilecek yerleri olur. Ayrıca, bu yapılacak camiden sadece biz öğrenciler değil, yurdun çevresindeki Sağlık Müdürlüğü, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, yukarı bölümdeki Şehir Hastanesinde çalışan vatandaşlarımızın yanı sıra Çevre Yolundan geçen ve namazını eda etmek isteyen vatandaşlar da yararlanabilecektir. Neticede, bizlerin huzur içinde ibadet etmesini sağlamak ise ancak, en kısa sürede yurt yerleşkesine yapılacak nitelikli bir camiyle gerçekleşebilecektir” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum