Cami ve Çevresini Güzelleştirme Yarışması

Isparta Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Isparta'da cami ve çevresini güzelleştirme yarışması düzenlenerek, örnek cami belirleneceğini kaydetti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Temmuz 2011 19:26
Cami ve Çevresini Güzelleştirme Yarışması

Isparta Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Isparta'da cami ve çevresini güzelleştirme yarışması düzenlenerek, örnek cami belirleneceğini kaydetti.

Avcı, yaptığı açıklamada, cami ve çevresinin düzeni, temiz tutulması, cami duvarlarının boyanması konularında hassasiyet gösterdiklerini belirtti. Camilerin temiz, sade, sanat ve estetik görünüme sahip olması gerektiğini kaydeden Avci, bunun için cami yaptırma ve yaşatma derneklerinin başkan ile üyeleriyle toplantılar yaparak, dikkat edilmesi gereken hususları anlattıklarını kaydetti.

Camilere daha fazla özen gösterilmesi amacıyla bu yıl cami ve çevresini güzelleştirme yarışması düzenleyeceklerini kaydeden Avcı, "Isparta'da örnek cami belirleyip, ödüllendireceğiz" dedi.

Yarışmada camilerin iç ve dış yapılarını, mimari özelliklerini, çevre düzenlemelerini tek tek irdeleyeceklerini aktaran Avcı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nden oluşacak kurul ile ilk üçü belirleyeceğini söyledi. Avcı, imkanlar ölçüsünde örnek camiyi ödüllendireceklerini ifade etti.

Yeni yapılacak camilerde de kriterler belirlediklerini dile getiren Avcı, şunları söyledi:

"Camilerimizin çevre düzenlemesi tertip ve düzeni, temizliği, güvenli ve huzurlu bir çevre olması, çocukların oynayabileceği modern çocuk parkları, genç, yetişkin ve yaşlılarımızın gezip dolaşabilicekleri aynı zaman da sosyal etkinliklerin gerçekleştirileceği parklar oluşturulmasına özen gösteriyoruz. "

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.