Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Isparta İl Müftüsü Mehmet Avcı, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolaysıyla Vali Memduh Oğuz'u ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ekim 2011 16:37
Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Isparta İl Müftüsü Mehmet Avcı, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolaysıyla Vali Memduh Oğuz'u ziyaret etti.

Vali Oğuz, ziyarette yaptığı konuşmada, hayatın her safhasında yer alan camiler ve mabetlerin, toplumsal anlamda hayatın bir yapı taşı ve süsü olduğunu söyledi. Camilerin milli birlik ve beraberlikte birleştirici görev üstlendiğini belirten Vali Oğuz, "Sevincimizi orada paylaşıyoruz. Kutsal günlerde, gecelerde sesini duyuyoruz, binasını görüyoruz. Onun orada duruşu moral veriyor, huzur veriyor" diye konuştu.

Camilerin sahibinin sadece oradaki görevliler olmadığını, camilerin millete ait olduğunu ifade eden Oğuz, şöyle devam etti: "Bu millet bin senelerdir kendi camisini kendisi yapmıştır ve bakmıştır. Evindeki en güzel örtüsünü, kilimini, halısını götürüp camisine sermiştir. Kendisinde bir tane olan seccadesi için, (Bunu götürüp imam efendinin önüne sereyim) demiştir. Orayı Allah'ın evi olarak görmüştür ve öyle muamele etmiştir. Madem ki camilerimiz Allah'ın evidir, ona yaraşır biçimde maharette, temizlikte ve düzende tutmamız lazım. Çünkü camideki bir gayri intizam, bir düzensizlik ve temiz olmayan bir şey bizi yaralar. O bakımdan bu konuya çok önem göstermemiz lazım. İçeriye giren biri (İşte benim mabedim) diye bir aydınlık hissedebilmeli. Allah, milletimizi camisiz, mabetsiz, imamsız, mihrapsız, minbersiz ve ezansız bırakmasın" dedi.

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı da, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendiğini bildirdi. Etkinlikler kapsamında özellikle çocukları camilerle buluşturduklarını anlatan Avcı, "Bu yılın konusu (Ailece camiye) olarak seçildi" dedi.

Ziyarete, İl Müftüsü Mehmet Avcı'nın yanı sıra Memur-Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil ve din görevlileri de katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.