Can Almadan Önlem Alın

Muzaffer Türkeş Mahallesi’ndeki 202 ve 215 cadde de hızlı seyreden araçlar tehlikeye davetiye çıkarıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Nisan 2013 14:44
Can Almadan Önlem Alın

Isparta Belediyesi’nin başarılı asfalt çalışmaları sonrasında kaldırılan tümsekler şimdilerde mahalle sakinlerini ve yolu yoğun kullanan Deregümülüleri huzursuz ediyor.

Isparta Belediyesinin afsal çalışması kapsamına alıp başarı ile sonlandırdığı 202 cadde şimdilerde büyük bir tehlikeye zemin hazırlıyor. 202 caddede yeni dökülen asfaltta araçların hızlı seyir etmesi ve 215 cadde kavşağındaki tümseklerin kaldırılması ile yolu sıkça kullanan Deregümü halkı kazalardan çekindiklerini ve bir an önce bu kavşağa ışıklı uyarı sistemi yerleştirilmesini istiyor.

HERGÜN KAZA İLE BURUN BURUNAYIZ
Deregümü köyü toplu taşıma aracının şoförlüğünü yapan Hüseyin Doğan durumun ciddiyetine bir an önce varılması gerektiğini su sözlerle ifade etti."Bizim sürekli kullandığımız Deregümü Caddesi asfalt çalışmalarından sonra tehlike arz etmeye başladı. Belediyemiz güzel işlere imza atıyor onlara şüphemiz yok fakat bu yol için aldığı önlemler yetersiz geliyor. 202 cadde ve 215 cadde kavşağında çizgiler ve tabelalar ile uyarılar yapılmış ama sürücülerin buna pek riayet ettiği yok. Bu yolu en çok kullanan Deregümü halkı her gün kaza ile burun buruna geliyor. Yetkililerden isteğimiz bu durumun ciddiyetine varılması ve bir an önce somut tedbirlerin kavşağa uygulanmasıdır." şeklinde konuştu.

IŞIKLANDIRMA İHTİYAÇ
Yeni yapılan afsal ve ol üzerindeki tümseklerin kaldırılması ile sürücülerin hız yaptıkları Göltaş caddesi üzerinde geçtiğimiz hafta bir kazanın yaşandığını belirten köy halkı, "bu kaza bizim ışıklandırılmasını istediğimiz kavşağın yüz metre aşağısında meydana geldi. Kaza yapan araç aşırı hızlı idi. Bu araç anayoldan giden ve geçiş hakkına sahip olan araçlarada çarpabilirdi. Bu kazadan ders çıkarmamız lazım. İfadelerini kullandı.

UYARILAR YETERSİZ
Kavşak üzerinde bulunan tabelalar ve yerde yazan ikaz yazılarının yetersizliğini belirten Hüseyin Doğan, ‘Kavşakta işaretlemeler ve ikaz tabelaları mevcut fakat yetersiz. Göltaş Caddesinden adliye istikametine giden araçlar yolunda yeni yapılmış olmasından dolayı hızlı bir şekilde seyir ediyorlar. Bu kavşağa gelince yol işaretlemelerine dikkat etmedenkavşağa giriyorlar. Biz bu kavşakta birileri yaralanmadan, can vermeden önlem alınmasını istiyoruz.’ Dedi.

BELEDİYEYE GÜVENİYORUZ
Kavşak üzerinde bir kaza meydana gelmeden önce gerekli sinyalizasyon çalışmalarının yapmasını isteyen köy halkı, bu cadde üzerine asfaltı yapan belediye daha güvenli bir kavşak oluşturmak için gerekli çalışmaları yapacağından emin olduklarını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum