Can Suyu Verin Ölüyoruz!

Ekonomik sıkıntıların yükü her geçen gün artarken bu sıkıntıdan en fazla etkilenen kesimlerin başında küçük esnaf geliyor. Küçük esnaf ayakta kalmakta zorlanırken, çözümü yine kredi kullanarak borçlanmakta buluyor. İşte küçük esnafın can suyu çözümü…

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Kasım 2012 15:47
Can Suyu Verin Ölüyoruz!

Özellikle Avrupa’da hissedilen ekonomik kriz ülkemizde de yükünü ağırlaştırıyor. Başta küçük esnaf olmak üzere ticaretin ve ekonominin tüm bileşenleri ağır borç yükü ile karşı karşıya.

ACİL TEDBİRLER GEREKİYOR
Özellikle ayakta kalmakta güçlük çeken küçük esnaf, çözümü yine borçlanarak günü kurtarmakta buluyor. Isparta Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı M. Ali Bapbacı küçük esnafın acilen can suyu kredisine ihtiyaç duyduğunu kaydetti. Bapbacı, ağırlaşan koşullarda özellikle küçük esnafın ayakta duramadığını belirterek acil tedbirler alınması gerektiğini söyledi.

EKONOMİ DURGUN
Ajans32 muhabirine konuşan Bapbacı, “Esnafımız zaman zaman günü kurtarabilse de genel olarak ekonomi durgun. Her sektörde olduğu gibi küçük esnafımız da sıkıntı içerisinde. Bakkal esnafı olarak sabahın erken saatlerinden gecenin geç saatlerine kadar hizmet sunuyoruz. Ancak ağır ekonomik koşullar bu hizmeti sunmamızda bile sıkıntı oluşturuyor” dedi.

ÇÖZÜM CAN SUYUNDA
Çözümü yine bankalara borçlanmakta bulan Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Ali Bapbacı, esnafın acil bir can suyu kredisine ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Bapbacı, “Esnafımıza 2 sene ödemesiz, 10 yıl vadeli 10 bin TL bile kredi olanağı sağlanması durumunda kent ekonomisinin canlanacağını düşünüyoruz. Bizim yetkililerden talebimiz budur. Aksi halde Isparta ekonomisi de Türkiye ekonomisi de büyük çıkmazlara girecektir” dedi.

Çılgın Proje heyecanlandırdı

Isparta Valisi Memduh Oğuz’un Eğitim Şehri Isparta Projesi kentte ki tüm kesimleri heyecanlandırdı. Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Ali Bapbacı, Eğitim Şehri Projesi’ni Isparta’nın Çılgın Projesi olarak yorumladı.

Isparta Valisi Memduh Oğuz’un her platformda dile getirdiği eğitim şehri projesi toplumun tüm kesimlerini heyecanlandırmaya devam ediyor. Vali Oğuz’un eğitim şehri projesine bir destekte Isparta Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı M. Ali Bapbacıdan geldi.

Bapbacı, “Sayın valimizin bu açıklamarı bieri oldukça heyecanlandırdı. Eğitim bir kentin her açıdan gelişmesi demektir. Hem akademik hem de ticari hayatı canlandırmak kentin kurtuluşu anlamı taşıyor. Biz Isparta esnafı olarak Sayın Valimizin açıklamalarını ilgiyle takip ediyoruz. Proje kapsamında bizim üzerimize düşecek ne varsa yapmaya hazırız. Bu kent el birliği ile kalkınacak” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum