Çanakkale Destanı Büyük Beğeni Toplandı

Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve cumartesi günü iki seans halinde ücretsiz olarak vatandaşlarla buluşan Çanakkale Destanı adlı tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.

Yayınlanma:
Çanakkale Destanı Büyük Beğeni Toplandı

Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve cumartesi günü iki seans halinde ücretsiz olarak vatandaşlarla buluşan Çanakkale Destanı adlı tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.

Belediye Kültür Sineması’nda gerçekleştirilen ve Çanakkale Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelenen Çanakkale Destanı adlı tiyatroda duygusal anlar yaşanırken, bazı seyirciler gözyaşlarını tutamadı.

İlki Saat 16.00’da gerçekleştirilen Çanakkale Destanı isimli tiyatroya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz eşi ile katılırken, Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da tiyatroyu torunu Gülşen Konur ile birlikte izledi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program,4. sınıf öğrencisi Uygar Yıldız’ın okuduğu şiirle devam etti.
Tiyatro gösterisi öncesinde kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, geçmişte ve gelecekte böyle bir savaş, mücadele ve böyle bir destan yaratan bir savaşın yaşanmadığına dikkat çekti.

Çanakkale Destanı’nın sonsuza dek yaşayacağını ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu destan, içinde en ufak bir mübalağa olmadan vatanını, milletini savunan bir destandır” dedi. Birçok ülkenin Çanakkale Savaşı’nda karşı cephede yer alarak ülkemize saldırdığını ve buna rağmen düşmanın büyük bir başarı ve yazılan destanlarla püskürtüldüğünü kaydeden Günaydın, “Bu destan sayesinde bizlerde bugün, bu ülkede huzur içerisinde yaşayabiliyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın konuşmasının ardından Abdülkadir Katra tarafından yazılan ve yönetilen Çanakkale Sanat Tiyatrosu’nun sergilediği Çanakkale Destanı büyük bir beğeni içerisinde seyredilirken, oyun esnasında salonda duygusal anlar yaşandı. Salonda bulunan seyircilerin birçoğu gözyaşlarını tutamazken, oyunun sonunda seyirciler, sanatçıları uzun süre ayakta alkışladı.

Tiyatro oyununu başarı ile sahneleyen sanatçıları Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın programın sonunda tek tek tebrik ederken, tiyatronun logosunun yer aldığı bir halı portresini sanatçılara hediye etti.

Programda ayrıca ilkokul öğrencileri arasında yapılan Çanakkale konulu resim ve şiir yarışması sonucunda dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. Ödüller Belediye Başkan Yardımcıları Recep Erdem, Altan Uğurlu, Zabıta Müdürü İsmail Cemil Aydoğdu ve Kültür Sosyal İşler Müdürü Oğuz Başaran tarafından verilirken, yarışmada birinci olanlara okul çantası ve kırtasiye seti, ikincilere kırtasiye seti, üçüncülere de boyama seti hediye edildi.

Yapılan yarışma sonrasında en iyi şiir yazmada Beyza Gül Türkmen birinci olurken, F. Sueda Üstündağ ikinci, Melih Demirbaş ise 3. oldu.
Uygar Yıldız en iyi şiir okuma yarışmasında birinci olurken, Adem Ünver ikinci, Mehmet Peşe ise 3. oldu.
Yine en iyi resim yarışmasında birinciliği Fatma Çetin alırken, Fatma Gücez ikinci, Zeynep Nur Moran ise üçüncü oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.